Малдивите са екзотична дестинация, поради опасността от потапяне, което се дължи на климатичните изменения. Полагат се много усилия за опазване на околната среда.
Тази малка островна държава е богата на девствени плажове и кристално чиста вода, а времето е винаги хубаво. Тези условия правят Малдивите първа туристическа дестинация в света. Предлагаме Ви още 10 факти относно това интересно място.

Географски факти

Малдивите се намират в Индийския океан, южно от Индия. Ето няколко неща, които не знаете за географията:

  • Малдивите са съставени от 1199 корални острова. Архипелагът се състои от 26 атола, които са изградени от корални острови с централна лагуна. Само 20 от островите са обитаеми, а населението е близо 400 000 души.
  • Малдивите са най- ниската държава в света, най- високата точка на територията на държавата е 2,4 метра.
  • До 2017 година се планира да се създаде най- големия морски резерват в света, за да се запази биологичното разнообразие в този район.

Развлечения

Гмуркане - Малдиви

Няколко неща, които не знаете за забавленията и развлеченията на Малдивите:

  • Това е най- желаната дестинация за гмуркане в света. Кораловите рифове и морската екосистема, правят тази област невероятна за гмуркане. Малдивите имат изключително интересен и богат подводен свят. Някои от животинските видове които се срещат са кит акули, скатове, сиви рифови акули, змиорки и костенурки.
  • На Малдивите има забрана върху употребата на алкохол на обществени места, защото е мюсюлманска държава. Алкохол може да се употребява само в курортите за туристи.
  • Около половината от работната сила е заета в риболовния сектор. Голяма част от улова е за износ.
  • Всеки курорт е разположен на собствен остров. В курортите има разнообразие от ресторанти, барове, спортни съоръжения и развлечения. Може да се отиде с лодка до местни рибарски селца или да отидете до столицата Мале. Малдивите имат 106 курортни острова.

Хора и култура

Хората от Малдиви

Местното население е толерантно и приятелски настроено към посетителите. Официалния език на Малдивите е дивехи, но също така се използва и английски език. Някои неща, които може да не са Ви известни за местното население и тяхната култура:

  • На Малдивите се добавя заплащане от 10 процента на всички услуги, затова не се изисква бакшиш.
  • Около 90 процента от населението е грамотно, обучавайки се чрез Британската образователна система. Повечето деца се обучават в частни училища, които са ръководени от ислямски учители.
  • Малдивите имат най- висок процент на разводите в света. Една от причините за това е гласното обявяване от страна на мъжа е достатъчна за прекратяване на брака.

Малдивите: Страхотно място за посещение

Със слънчево небе, чист пясък и кристално синя вода, екскурзия до Малдивите е приключение което се предоставя веднъж в живота. Тъй като има опасност Малдивите да потънат, ако климатичните изменения не спрат, времето за посещение е ограничено.

А вие мечтаете ли да посетите Малдиви? Сега е моментът!

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] С огромна радост Ви съобщавам, че тази есен ще ходим на Малдивите. Заедно с Вас, разбира се Това е поредната изненада, която подготвяхме през последните няколко месеца. Благодарение на целия ни екип – успяхме да реализираме още една мечта: да пуснем пакет за почивка на Малдиви. Програмата е за периода 31.10 – 09.11.2014, като имаме специални цени за ранни записвания до 10.07.2014 г.! Избрали сме 6 хотела, които отговарят на всеки вкус. Полетът е през Истанбул с Турските авиолинии.  Комплексите на Малдивите са малки, двуетажни къщички, част от които построени сред водата и всички обзаведени изцяло от естествени материали. Вижте какво още можете да научите за Малдиви. […]