Какви ли не трикове и идеи прилагат собствениците и мениджърите на хотели, за да привлекат клиенти. В различните страни се опитват да заинтригуват посетителите съответно по различен начин. Подбрахме голям брой любопитни факти, които предлагаме на вашето внимание за забавление. А може би ще харесате нещо и за себе си и пътешествайки до тези страни, ще решите сами дали да изпробвате тези необичайни услуги.

goldfish_2534214k[1]

  • Вземете под наем златна рибка

В хотел „Happy Guest Lodge” в Чешър, Великобритания от април 2014 година на гостите се предоставя възможност да наемат аквариум със златна рибка за компания по време на престоя им в хотела. Гостите трябва да платят за компанията на рибката с името „Happy“ 5 британски лири.

pillow-fight_2533472k[1]

  • Бой с възглавници

Гостите на хотел „Ritz-Carlton” в Палм Бийч, САЩ могат да поръчат за себе си стая в хотел с допълнителен пакет, който се нарича „Семейни битки с възглавници“.

Този пакет включва 30 копринени възглавници, два комплекта боксови ръкавици и инструкции с правилата за различни игри с възглавници – как да жонглирате с възглавници, как да пазите равновесие с възглавници и т.н.

Untitled-1_2533543k[1]

  • Минибар за ума

Веригата луксозни хотели Morgans Hotels Group предлага на своите гости „Минибар за ума“ – кутия, в която се намират около 25 написани фрази, които да помогнат на особено срамежливите гости на хотела да започнат разговор.

Комплектът също така съдържа сборник с цитати от „Училището на живота“ – лондонска културна група, занимаваща се с разпространение в обществото на „полезни идеи за всекидневния живот“. Този минибар за ума струва на клиентите на хотела около 37 британски паунда.

sdc19009[1]

  • Пристигане с парапланер

В Оман, в хотел Six Senses Hideaway, в залива Zighy Bay, на два часа път с кола от международното летище на Дубай, е позволено гостите на хотела да пристигнат в хотела, кацайки в зоната за отдих чрез парапланер. Гостите са придружени от професионален парапланерист. Другите възможности за пристигане в хотела включват: пътуване с моторна лодка от най-близкото пристанище и вълнуващо приключение с кола надолу от върха на хълм, от който се открива изглед към залива.

recording-studio-j_2533956k[1]

  • Стани попзвезда за един ден

В хотела Geejam в Ямайка (Порт Антонио) любителите на музиката могат да наемат звукозаписно студио и да се превърнат за един ден в попзвезда. В студиото са записвали такива знаменитости като Ейми Уайнхаус и Бьорк.

Гостите могат да се запознаят с процеса на записване на музика, да поработят заедно с няколко студийни специалисти, които имат богат опит в сътрудничество с известни творци. А накрая могат да запишат собствен диск.

spices_2533954k[1]

  • Персонализирана бутилка с подправки

В хотел „Four Seasons Whistler” гостите могат да създадат своя собствена уникална смес от подправки на специален урок с главния готвач на хотела, използвайки разнообразие от екзотични съставки.

Гостите могат да затворят за съхранение своите бутилки и да оставят рецептата на своята уникална смес в базата данни с рецепти от гостите на ресторанта.

sleep-concierge_2533507k[1]

  • Консултант по въпросите на съня

Изтощените от недостатъчно количество сън през нощта гостите на нюйоркският хотел „The Benjamin” могат да се консултират с портиер по въпросите на съня, който ще направи всичко, за да им осигури добър нощен сън.

Портиерът ще препоръча идеалната за вас възглавница от голям списък разнообразни по вид; след това личният асистент ще си поговори с вас за личните ви навици по отношение на съня.

Освен това, ако и това не помогне, гостите могат да се насладят на приспивен масаж в салон, който се намира в хотела или на „нощни“ закуски, които ще помогнат да спите по-добре.

hotel-dog_2533521k[1]

  • Духовна връзка с куче

Луксозният хотел Hotel deluxe в Портланд (щата Орегон, САЩ) предоставя четене от медиум на любимите ви домашни любимци, което трябва да допринесе за укрепване на връзката между животното и неговия стопанин.

Целият трети етаж на хотела е посветен на услугите за домашни любимци, включително акупунктура и масаж за кучета.

Downton_Claridge_s_2533957k[1]

  • Програма „Artist in residence“

Някои луксозни хотели предлагат на своите гости програмата „Artist in residence“. Собствениците на хотела канят художници, които правят изложби и представяне на своите произведения в залите или в галерията на хотела. Гостите също така могат да участват в организирани уъркшопи с художниците.

А хотел The Swatch Art Peace Hotel в момента разработва „Виртуален музей“, който ще позволи на виртуалната аудитория да вижда творбите на художниците без да идва в Шанхай.

dog-surfing_2533960k[1]

  • Сърф за кучета

Кучетата могат да се научат да сърфират в специалния лагер за почивка „Su’ruff „, който се намира в курорта Loews Coronado Bay Resort & Spa в Калифорния. Докато вие релаксирате, вашият домашен любимец с помощта на инструктори от академията за сърфинг ще се учи да катери вълните.

japanese-hotel_2534224k[1]

  • Екологично чисти услуги

Мрежата японски екологични хотели Super Hotel се гордее със своето обслужване и внимание към детайла. Хотелът предлага на своите гости шест вида възглавници по избор, а също пантофи и пижама, които са научно разработени за максимален комфорт и облекчаване на стреса. Въздухът се пречиства редовно, а матраците се подменят след всеки 30 преспивания върху тях.