Ако следите редовно блога на Loyal Travel ще забележите, че ние обичаме простичките и истинските неща от живота, обичаме да изследваме света, обичаме да откриваме необикновеното в обикновените неща и обичаме книгите.

Миналата година стартирахме едно прекрасно партньорство в издателска къща Кръгозор, които вдъхновени от книгата “Книжарничката на острова” стартираха инициативата – Моята любима книжарница. Наградата беше уикенд в Лондон, комплимент от екипа на Loyal Travel.

Тази година темата е снимки. Вдъхновени от “Музеят на необикновените неща” на Алис Хофман, “Кръгозор” стартират фотоконкурс на тема „Необикновеното в обикновените неща в моя град”. Конкурсът цели да покаже взаимодействието между фотографията и литературата; да провокира хората да потърсят и уловят уникалността на своя град, да покажат интересен поглед към заобикалящата среда.

Конкурсът ще се проведе в периода 23 март – 17 април и е за всеки, който се занимава любителски или професионално с фотография. Пълни условия за участие можете да откриете ТУК.

Голямата награда е четиридневна екскурзия до Будапеща, осигурена от нас – туристическа агенция „Loyal Travel”, и ваучер на стойност 200 лв. за фототехника и услуги, осигурен от „Фото Павилион”.

Името на победителя ще бъде обявено на официално откриване на фотографска изложба в НДК, която ще представи двайсетте най-добри творби от конкурса. Тя ще даде възможност за публична изява на талантливи фотографи.

“И когато мракът падна, той ме помоли да затворя очите си и да помечтая, защото в мечтите си щях да видя един друг свят, свят който ще открия скоро и около себе си … “ Алис Хофман, “Музеят на необикновеноте неща”.