Познайте дестинацията – Загадка #17 – 24.01.17

717
loyal-travel-познайте-дестинацията-загадка-17

Пригответе се за новото предизвикателство от играта на Loyal Travel „Познайте дестинацията„, защото и тази седмица сме ви подбрали поредната невероятна забележителност! За да се включите в състезанието за спечелването на 500 лв., е необходимо първо да се справите със седмичната ни загадка! Вижте какво сме ви подготвили този път…

Жокери към загадка #17 от „Познайте дестинацията“

  • Известен музей, проектиран от архитекта Франк Гери и построен през 1997 година.
  • Мястото събира шедьоври на изкуството, дело на световноизвестни художници като Ричард Сера, Аниш Капур, Луиз Буржоа и др.

Ако знаете коя е тази уникална сграда, то тогава регистрирайте отговора си като коментар, изписан на кирилица под публикацията.

С началото на новата седмица очаквайте и обявяването на седмичния ни победител! Следете официалната ни Facebook страница, за да разберете дали вие сте късметлията, който ще получи забавната ни игра „Запомни ме“! В края на поредицата от игри „Познайте дестинацията“, ще бъде изтеглено и името на големия ни победител. Той ще получи от туристическа агенция Loyal Travel ваучер на стойност 500 лв., с който да превърне мечтаната почивка в едно незабравимо преживяване!

Участвайте всеки вторник в седмичните ни загадки, защото верните ви отговори могат с лекота да ви превърнат в големия победител на „Познайте дестинацията“!

Отговор на загадката и победител на седмицата

Страхотната дестинация, за която ви питахме тази седмица беше музеят Гугенхайм Билбао в Испания. Печелившият участник, изтеглен на случаен принцип в нашата томбола е Спаска Димитрова! Поздравления на късметлийката, а на всички останали – успех в следващите ни предизвикателства от поредицата „Познайте дестинацията“!

Пожелаваме ви късмет!

Списък с всички загадки от играта

128 КОМЕНТАРИ

  1. Музей Гугенхайм – Билбао (на английски: Guggenheim Museum Bilbao) е известен музей, разположен в Баска автономна област в Билбао, Испания.

    Скулптурните инсталации в музея са дело на художници със световна слава – Ричард Сера, Аниш Капур, Луиз Буржоа и др.

    Проектиран е от архитекта Франк Гери,
    а близкото сътрудничество между баските власти и фондацията Соломон Р.
    Гугенхайм превръща музея в основна част от обновлението, променило целия
    град. Архитектура му го превръща в сграда с уникални размери. Простира
    се на около 24 000м2, от които 11 000 са посветени на изложбена площ, което го прави почти двойно по-голям от сродния му в Ню Йорк. Баските власти са изразходвали 100 милиона долара за построяване на сградата и са създали фонд за придобивки.

  2. Музеят Гугенхайм в Билбао, Испания – ТОЗИ шедьовър на АРХИТЕКТУРАТА !!! ТОЙ Е един от музеите в света, за които най-много се говори ! Мечтая да го посетя ….