Познайте дестинацията – Загадка #2 – 11.10.16

1628

След като мнозина от вас се справиха с нашата първа загадка от седмичната ни игра „Познайте дестинацията“, дойде време да обявим началото на следващото ни предизвикателство. Ако сте пропуснали да запишете своето участие в предходната ни игра, все още можете да участвате в томболата ни за голямата награда – ваучер в размер на 500 лв. за следващото ви пътуване с туристическа агенция Loyal Travel. Единственото, което трябва да направите е да познаете какво се крие зад някоя от предстоящите ни седмични загадки. С участието си вие имате възможност всяка седмица да станете късметлията, спечелил забавна „Memory game“.

Ето няколко жокера към загадка #2:

-Замък, построен от края на 18 до началото на 19 век.
-Архитектът на сградата е Енрико Дзукали.

Ако вече се досетихте, за коя известна дестинация се отнася описанието, тогава запишете своето участие, публикувайки отговора си на кирилица в коментарите.

Печелившият ще бъде изтеглен на случаен принцип в понеделник (17.10), затова следете блога на Loyal Travel и официалната ни Facebook страница, за да видите дали вие сте нашия седмичен победител. Участвайте във всички игри от поредицата „Познайте дестинацията“, които всеки вторник ще очакват вашия отговор.

Отговор на загадката и победител на седмицата

Както вече всички участници успяха да се досетят, правилният отговор на втората ни загадка е замъкът Нимфенбург (или още наричан „Дворецът на Нимфите“) в гр. Мюнхен, Германия. Победителят за тази седмица, който беше изтеглен в нашата томбола е Радослав Първанов. Поздравления на печелившия ни участник, а на всички останали пожелаваме късмет в следващите ни игри!

Списък с всички загадки от играта

243 КОМЕНТАРИ

  1. Нимфенбург („замъкът на нимфите“) е замък в Мюнхен, построен от края на XVII и началото на XVIII век.

    Замъкът е построен по заповед на курфюрст Фердинанд Мария, по повод рождението на престолонаследника Макс Емануел през 1664 г. Архитект е италианецът Агостино Барели – ученик на Бернини.

    Страничните павилиони са построени по заповед на Макс Емануел през 1701 г. Архитект е Енрико Дзукали. От 1715 г. Йозеф Ефнер добавя четирикрилите части на страничните сгради и модернизира фасадата на централната част по френски маниер. Така замъкът се превръща в лятна резиденция. В замъка е роден крал Лудвиг II Баварски.

    По поръчка на Карл VII архитектът Франсоа Кювилие добавя към парка павилион-подарък за принцеса Мария Амалия, наречен на нея – Амалиенбург.

    Замъкът се намира в парк с площ 180 хектара. В него днес са разположени няколко музея, включително галерията с картини на мюнхенски красавици, поръчани от крал Лудвиг I Баварски при придворния му художник Йозеф Карл Штилер и рисувани през 1827-1850 г.

  2. Нимфенбург („замъкът на нимфите“) е замък в Мюнхен. Замъкът е построен по заповед на курфюрст Фердинанд Мария, по повод рождението на престолонаследника Макс Емануел през 1664 г. Замъкът се намира в парк с площ 180 хектара. В него днес са разположени
    няколко музея, включително галерията с картини на мюнхенски красавици,
    поръчани от крал Лудвиг I Баварски при придворния му художник Йозеф Карл Штилер и рисувани през 1827-1850 г.

  3. Дворецът Нимфенбург (Nymphenburg) е удивителен бароков дворец, разположен почти в централната част на Мюнхен. В буквален превод името му звучи като „Дворецът на Нимфите”.

  4. Без съмнение е Schloss Nymphenburg (Нимфенбург – „замъкът на нимфите“), Мюнхен, Германия. Но жокерите са по-скоро подвеждащи: 1. Замъкът е построен в средата на 17-ти век и дострояван и преобразяван до средата на 19-ти век; 2. Архитект на основната сграда е Агостино Барели, а Енрико Дзукали и Джовани Антонио Вискарди са архитекти на страничните павилиони.

  5. Дворецът Нимфенбург (Nymphenburg) – удивителен бароков дворец, разположен почти в централната част на гр. Мюнхен, Германия. В буквален превод името му звучи като „Дворецът на Нимфите”.

  6. Здравейте. Това е двореца Нимфенбург (Nymphenburg). Той е удивителен бароков дворец, разположен почти в централната част на Мюнхен. В буквален превод името му означава „Дворецът на Нимфите”.

  7. Замъкът на нимфата (Нимфенбург) , е бароков дворец в Мюнхен, Бавария, Южна Германия. Дворецът е основната лятна резиденция на бившите управници на Бавария на вителсбахи.