Познайте дестинацията – Загадка #22 – 28. 02. 17

882
loyal-travel-познайте-дестинацията-загадка-22

За поредното ни предизвикателство от играта на Loyal Travel „Познайте дестинацията“ сме ви подготвили нова доза интригуващи насоки, с които да ви помогнем! Вижте какво сме скрили тази седмица зад загадка номер двадесет и две…

Жокери към загадка #22 от „Познайте дестинацията“

  • Един от най-известните фонтани в света, изобразяващ фигурата на бог Нептун, заобиколен от двете му страни от женски фигури.
  • В близост до фонтана е разположена църквата „Св. Викентий и Св. Анастасий“, която по желание на папа Йоан-Павел II е дадена за използване от Българската православна църква.

Успяхте ли да се досетите коя е търсената дестинация? Ако отговорът ви е положителен, тогава добавете своето предположение като коментар, изписан на кирилица, под публикацията.

В началото на идната седмица ще обявим следващия ни седмичен победител, който ще спечели забавна игра „Запомни ме“. За да разберете дали това сте вие, следете нашия блог и официалната ни Facebook страница! На края на поредицата от загадки ще обявим и името на големия ни победител! Той ще стане горд собственик на ваучер на стойност 500 лв. за следващото си незабравимо пътешествие с туристическа агенция Loyal Travel!

Участвайте редовно в седмичните ни игри и гарантирайте шанса си за спечелването на нашите страхотни награди!

Пожелаваме ви късмет!

Отговор на загадката и победител на седмицата

Търсената дестинация тази седмица беше фонтанът „Ди Трѐви“ в Рим, Италия! Новият ни победител, който беше изтеглен на случаен принцип в нашата томбола е Теодора Петрова! Поздравяваме печелившата ни участничка и пожелаваме успех на всички останали в предстоящите ни предизвикателства!

Списък с всички загадки от играта

171 КОМЕНТАРИ

  1. Фонтанът Ди Треви – свързващ 3 улици в центъра на Рим, Италия, от където получава името си. По средата му величествено е застанал бог Нептун, а от двете му страни има по една женска фигура – Изобилие и Здраве.

  2. Фонтанът ди Трѐви е един от най-известните фонтани в света и се намира в центъра на Рим. Името му е „Треви“, защото свързва три улици (tre vie). Той е построен през 1762 г. от Николо Салви. Скулптурите във фонтана са на Пиетро Брачи. В центъра на фонтана е фигурата на бог Нептун,
    а от двете му страни има по една женска фигура, символи на изобилието и
    здравето. Смята се, че ако човек хвърли монета в него, някой ден ще се
    върне отново в Рим.
    До фонтана е разположена черквата „Св. Викентий и Св. Анастасий“, която по желание на папа Йоан-Павел II е дадена за използване от Българската православна църква.

  3. Фонтан ди Треви в Рим. Това е един от най-популярните фонтани в света. Изобразява бог Нептун, а от двете му страни има две богини – символи на здравето и изобилието. Любопитно: Смята се, че който хвърли монета във фонтана, ще се върне в Рим 🙂