Познайте дестинацията – Загадка #3 – 18.10.16

1249
loyal-travel-познайте-дестинацията-загадка-3

След редица правилни отговори и двама седмични победители, дойде време да ви представим и третата загадка от новата игра в блога на Loyal Travel „Познайте дестинацията„. За да участвате в поредното ни предизвикателство, открийте коя е търсената дестинация и побързайте да регистрирате отговора си под публикацията. Ако сте любопитни да узнаете какво сме ви подготвили този път, опитайте се да разгадаете коя известна забележителност се крие зад тазседмичната ни загадка и станете следващият ни печеливш участник!

Ето няколко жокера:

  • Един от замъците по река Лоара, датиращ от 16 в.
  • Често наричан „Женският замък“, защото с неговата история са свързани имена като Катерина Медичи, Катрин Бриконет и Диан дьо Поатие.

Досетихте ли се вече, коя е търсената дестинация? Регистрирайте се за участие в нашата томбола, записвайки правилния отговор на кирилица в коментарите и можете да спечелите невероятни награди! Всяка седмица един изтеглен на случаен принцип участник ще спечели забавна „Memory game“. Това не е всичко – в края на поредицата седмични загадки ще бъде изтеглен и големият победител на „Познайте дестинацията“. Той ще спечели ваучер за 500 лв. за следващото си пътуване с туристическа агенция Loyal Travel.

За да разберете дали вие сте следващия късметлия – следете блога и официалната Facebook страница на Loyal Travel, защото на 24 октомври ще обявим името на изтегления участник. Пожелаваме ви успех!

Отговор на загадката и победител на седмицата

Търсената дестинация от третата ни загадка беше замъкът Шенонсо във Франция. Тазседмичният победител, който беше изтеглен на случаен принцип в томболата ни е Страхил Думанов. Поздравления на късметлията, който ще получи нашата седмична награда, а на всички останали пожелаваме късмет в следващите ни игри!

Списък с всички загадки от играта

219 КОМЕНТАРИ

  1. Замъка
    „Шенонсо“ е построен във водите на р. Шер. Замъкът е известен още като
    „женски замък“, защото в него се преплитат съдбите на няколко жени, сред
    които четири кралици. Първата, заела се с възстановяването на стария
    дворец, купен през 1512 г. от нейния съпруг – финансиста Томас Бойе, е
    Катрин Бойе. През 1547 г. крал Хенри II го подарява на своята любовница
    Диана дьо Поатие, която превръща замъка в гнездо на любовта. След
    смъртта на краля обаче съпругата му Катерина Медичи изгонила Диана и
    продължила да господства, като върнала двореца във владенията,
    принадлежащи на короната. Тя построила двуетажната галерия, използвана и
    за бална зала, на моста между двата бряга на Шер.

  2. Често
    считан за един от най-красивите замъци по долината на р. Лоара, Шенонсо
    е сред любимите шата във Франция. Разположен е при устието на р. Шер,
    където се вклива в р. Лоара. Първоначално с малки размери, замъкът
    придобива сегашния си вид през 16-ти век.
    Известен
    е още като „женският“ замък, тъй като в него се преплитат историите на
    няколко дами, между които четири са кралици. Специфичност при Шенонсо,
    която го отличава от повечето други замъци, е че помещава добре запазени
    кухненски помещения, които рядко могат да се видят в автентичен вид.

  3. Дестинацията е Франция. Историческото и архитектурното богатство, което е събрала долината по течението на река Лоара, е една от съкровищниците на Франция. Сред живописната природа на тази централна френска част са перлите в короната на благородническите дворци – Шенонсо (Chenonceau Castle), Амбоаз (Amboise), Блoа (Blois Castle), Виландри, Юсе (Usse Castle).
    Един от най-елегантните замъци на Франция безспорно е Шенонсо (показан на снимката). Той остава леко встрани от Лоара, на устието, където река Шер се влива в голямата река. Този изящен и романтичен дворец е издигнат на мястото на старата мелница на река Шер. Шенонсо е построен направо във водите на Шер, които красиво отразяват блестящата архитектура на замъка.

  4. Замъкът Шенонсо Castle Chenonceau – един от най-елегантните френски замъци наричан още „Женският замък” защото в него са живели няколко много важни женски особи. По-късно е наричан замъкът на любовта. Около замъка са изградени специални диги на река Шер. По този начин са направени много красиви градини запазени за туристите и до днес.

  5. Често считан за един от най-красивите замъци по долината на р. Лоара, Шенонсо е сред любимите шата във Франция. Разположен е при устието на р. Шер, където се вклива в р. Лоара. Първоначално с малки размери, замъкът придобива сегашния си вид през 16-ти век.
    Известен е още като „женският“ замък, тъй като в него се преплитат историите на няколко дами, между които четири са кралици. Специфичност при Шенонсо, която го отличава от повечето други замъци, е че помещава добре запазени кухненски помещения, които рядко могат да се видят в автентичен вид.