Намирайки се в по-специално положение, бъдещата майка има нужда от емоционално разтоварване. И тъй като предстоят много топли летни дни, то самото време предразполага към почивка за тялото и душата. Категорично не трябва да се тревожете за това, че на бременните жени са противопоказани пътувания. Не забравяйте, че все пак вие не сте болни, а бременни! И това са 2 напълно различни състояния. Важно е да се има предвид, че главният критерий за комфорта на бъдещата майка трябва да е грамотния подбор на места за почивка. Компетентен подход и спазване на някои ограничения ще помогнат да се предотвратят неблагоприятни последици и да получите от почивката положителен заряд, радост и зареждащи емоции.

Кога е най-добре бременната да отложи пътуването?

  • Ниско разположена плацента. Ако бременна жена е с такава диагноза, то тя трябва да бъде изключително предпазлива. Всяко напрягане може да стане причина за кървене поради ниско разположената плацента.
  • Заплаха от спонтанен аборт. При такава диагноза лекарите настоятелно препоръчват да се спазва режим на легло и да не се вълнувате.
  • Хестоза – тежка степен на хипертония с прекомерно съдържание на протеини в урината, оток на крайниците. Определено, при наличието на подобни признаци, да се говори за пътуване не е удачно. Все пак бременната жена трябва да е под наблюдението на лекуващия лекар.
  • Влошаване на хронични заболявания в периода на бременност. Желателно е да се спазват предписанията на лекарите и да не пътувате без нужда извън града.

Ако бременността не ви носи неприятности и нямате противопоказания, то тогава вече е време да се поразмислите за избор на страна за лятна почивка.

Какъв вариант за лятна почивка да избере бъдещата майка?

Сред безкрайно многото предложения от туристически агенции, бъдещата майка не бива да се спира на екстремни пътувания, тъй като подобна грешка в избора на място за почивка или екскурзия, може да стане причина мъничето да се роди в чужда страна или по време на самото пътуване. При избора на място за почивка бременните трябва да обърнат огромно внимание на микроклимата. Останалите моменти играят второстепенна роля и като цяло всичко зависи от вашата нагласа и желание. По-долу от Loyal Travel сме направили списък на страните, където не е препоръчително да се отправяте, ако сте бременни.

Къде не бива да почиват бременните

  • Тунис, Куба, Египет, Обединени арабски емирства. Висока влажност на въздуха и високи средни температури. Твърде дълъг път до някои от дестинациите.
  • Мексико, Индия. Тъй като топлината в Мексико и Индия рязко се повишава още с появата на първите пролетни дни, трябва да имате предвид, че при пътуване температурата на въздуха ще превишава 30 градуса. Разбираемо е подобни температури да доведат до натоварване и евентуални проблеми за бременната.
  • Африка, Бразилия и други екзотични страни. Колкото и да сте мечтали да предприемете пътуване към подобни страни, в този момент по-добре е да се откажете. Тежестта на полета, прекачвания, досадните жеги, всичко това може да се отрази отрицателно на вашето здраве и здравето на бъдещото бебе. Тъй като пътуването в подобни страни предполага задължително да се ваксинирате, а като цяло за бременната жена ваксините са противопоказни, то по-добре се откажете от подобни пътувания в това деликатно състояние. Например, престой в Африка ще изисква от вас приемане на антималарийни лекарства и ваксина срещу жълта треска.
  • Високи планински райони. Планината не е най-доброто място за почивка за бъдещата майка. На голяма надморска височина може да се наблюдава затруднено дишане и недостиг на кислород. Нито за вас, нито за вашето дете такава „почивка” ще е от полза.

Страни, където можете да прекарате времето си без да се страхувате за бъдещото си бебе

  • Благоприятните климатични условия на Гърция ще донесат полза и на майката, и на бебето. Дестинацията е близка, условията и климата са прекрасни, стига да не прекалявате с морските дарове.
  • България – страната ни разполага с чудесни нископланински места за отдих, както и морски селища, в които можете да се отдадете на спокойна и безметежна почивка.
  • Страни като Кипър, Италия, Испания, Франция, Холандия, Хърватска, Швейцария могат също да се превърнат в прекрасно място за почивка.

Избрали сте най-подходящата страна за пътуването си, преодолявате всички трудности на полета и най-накрая се озовавате на желаното място. Насладете се на морската вода – истински извор на микроелементи и даже поплувайте, влияе като оздравителна процедура и има положително влияние върху здравето на бъдещата майка. И тъй като на фона на хормоналните промени в организма на жената настъпват и промени в настроението (едновременно положителни емоции и сълзи), то водата ще подари на „уморената“ жена лекота, безтегловност и спокойствие. Що се отнася до слънчевите бани, тук се препоръчва да се придържате към правилния режим – слънчеви бани до 10 часа и само след 17.00 часа. Доколкото за бременната жена най-важно е здравето на бебето й, то тогава спазването на тези прости препоръки ще ви позволи да си починете и да запазите силите си преди предстоящите раждане.

Изберете своята лятна дестинация

 

 При възникнали въпроси можете да се свържете с нас: 0700 20 422 или reservations@loyal-travel.comLoyal Travel : Екип