0700 20 422

на цената на един градски разговор

Шри Ланка и Дубай - перлите на Азия
Шри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на АзияШри Ланка и Дубай - перлите на Азия

Тази оферта не е активна

Категория: Екзотика

Транспорт: самолет

Брой нощувки: 8

Брой нощни преходи: 1

Маршрут:

София – Дубай – Коломбо – Пинавела – Дамбула – Сигирия – Полонарува – Дамбула – Матале – Канди – Перадения – Нувара Елия – Калутара – Коломбо – Дубай – София

Дати на провеждане:

Описание: Десетдневна екскурзия със самолет до перлите на Азия - Шри Ланка и ДУбай. Екскурзията включва самолетен билет, 8 нощувки със закуски, богата туристическа програма и водач от България.

Цена от: 2986 лв

или се обадете на
0700 20 422

Програма

1 ден

София – Дубай

В 15:50 ч. отпътуване от летище София за Дубай с полет на авиокомпания „Flydubai” (продължителност на полета: 4 ч. и 45 мин.). Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Пристигане на летището в Дубай в 21:35 ч. Отпътуване за Коломбо в 23:05 ч.

2 ден

Коломбо – Пинавела – Дамбула

Пристигане на летище Коломбо в 05:15 ч. (продължителност на полета: 4 ч. и 40 мин.). Посрещане от представителя на агенцията. Отпътуване до Пинавела - посещение на приюта за слонове „Пинавела“. Един уникален начин да се доближите до тези уникални животни. Тук може да видите множество слонове, къпещи се в реката и малките 6 годишни слончета, които все още пият мляко. Слоновете винаги са били и ще бъдат голяма част от културата на Шри Ланка, тъй като те са най-важните помощници в трудната селскостопанска работа. След това ще продължите за Дамбула. Ще посетите пещерните храмове на Дамбула, построени от крал Валагамбахи, през 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и тези на Буда наброяват около 130. Отпътуване към хотела. Настаняване в хотел „Sun Green” **** или подобен в Дамбула. Вечеря. Нощувка.

3 ден

Дамбула – Сигирия – Полонарува – Дамбула

Закуска. Отпътуане за Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава „Лъвската скала”. Това е една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Издига се върху скална тераса на 200 м над джунглата и е построена през 5 в., по времето на крал Кашаяпа. Трансфер до Полонарува - средновековната столица на Шри Ланка. В течение на много години той е бил резиденция на владетелите Анурадхапура. Тук те обичали да почиват, а при опасност от нашествия от тамилите на това място те намирали сигурност, подслон и защита. С право някогашната столица е смятана за най-добре планираната археологическа местност в Шри Ланка, а красотата й е призната от всеки, които е имал щастието да се изправи пред този удивителен пейзаж. Археологическите разкопки са започнати в началото на 20 век, а основната забележителност е каменният храм Гал Вихара – най-известния в Шри Ланка. Самият манастирски комплекс Гал Вихара е изсечен в скалите и до така създадените изкуствени пещери е положена монолитна статуя на лежащ Буда, която е дълга цели 15 метра. Друга забележителност на старинния град е храмът, известен с прозвището "Бисерът на Цейлон" или Ланкатилака, пред чиито гигантски статуи човек няма начин да не се почувства нищожен. Връщане обратно в Дамбула в хотел „Sun Green” **** или подобен. Вечеря. Нощувка.

4 ден

Дамбула – Матале – Канди

Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя – посещение на градините за подправки в Матале. Те са очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон. Пристигане в Канди. Посещение на „Свещения храм на зъба на Буда” (Шри Далада Малигава), където според преданията се съхранява горният резец на самия Буда. Тази скъпоценна реликва привлича облечени в бяло поклонници, носещи цветове лотос и червен жасмин всеки ден. Ще наблюдаваме церемонията по благославяне с всичките фанфари, тромпети и ярко облечени монаси изпълняващи ритуала. Настаняване в хотел „Royal Kandyan“ **** или подобен в Канди. Вечеря. Нощувка.

5 ден

Канди – Перадения – Нувара Елия

Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. В градината се отглеждат над 300 вида орхидеи, подправки, билки и палмови дървета. Отпътуване за плантация за чай. Ще станем свидетели на производството на световно известния "цейлонски чай''. Ще минем през най-живописната част на острова с изумителни планински пейзажи и обширни чаени плантации. След това продължавате към Нувара Елия – наричат я „Малката Англия”, заради зеленината и по-хладния, умерен климат. Градът е заобиколен от планини, долини, водопади и множество чаени плантации – районът е смятан за най-важния център в Шри Ланка за отглеждане на ценното растение. Надморската височина тук е над 1800 м, като недалеч се намира и първенецът на страната – връх Пидуруталагала (Pidurutalagala, 2524 м). Неслучайно много жители на страната посещават града, за да избягат за кратко от жегите и влагата на крайбрежието. Ще се разходим из града и красивия централен парк Виктория. Настаняване в хотел "Araliya Green Hills" **** или подобен в Нувара Елия. Вечеря. Нощувка.

6 ден

Нувара Елия – Калутара

Закуска. Отпътуване за Калутара - на 40 км южно от Коломбо, в миналото градът е бил важен център на търговията. Днес градът е модерен курорт с много възможности за водни спортове и плажен отдих. Настаняване в хотел „Tangerine Beach“ **** или подобен на плажа в Калутара. Свободно време за плаж и развлечения. Тук можете да се насладите на водни ски, уиндсърф, кайт сърф, ветроходство, подводен риболов. Вечеря. Нощувка.

7 ден

Калутара – Коломбо – Дубай

Закуска. Трансфер до летището в Коломбо. 15:40 ч. Отпътуване за Дубай. 18:50 ч. (продължителност на полета: 4 ч. и 40 мин.). Пристигане на летището в Дубай. Трансфер до хотел „Hilton Garden inn Dubai Mall of the Emirates“ **** или подобен. Нощувка.

8 ден

Дубай

Закуска. Панорамна обиколка на Дубай (включена в цената). По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции на Дубай историята на емирството, новите проекти, както и с любопитни факти от живота на местното население, ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Туристическата програма обхваща старата и новата част на града. Ще започнем с един от мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на града – комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели. Ще продължим към изкуствения остров под формата на палма, където се намира приказният 5-звезден хотел „Атлантис”. Ще се движим по „стъблото” на Джумейра – първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и емблематичния 7-звезден хотел „Бурж ал Араб”, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще отидем до старата част на града Дейра, където се намира най-големия пазара за злато, бижута, платове и подправки. Екскурзията ще завърши в търговския център „Dubai Mall“, от където може да се изкачите до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“ (допълнително се предлага резервация), да посетите луксозния пазар „Al Bahar Souk“ или аквариума „Dubai Aquarium & Underwater Zoo“. Следобед свободно време и пожелание организирано прибиране в хотела с Dubai Metro (oколо 30 мин.,билетите се закупуват на място-около 7-8 AED или 2-3 USD или по желание самостоятелно прибиране с такси 20-25мин. около 40-45 AED или 12-15$).

Танцуващите или Пеещите фонтани са разположени в езерото Бурж Халифа, което има площ от 30 акра. Височината на водната струя достига до 150 метра, а дължината на цялата конструкция е 275 метра. Над 6600 светлини и 25 цветни прожектори създават уникален визуален спектакъл. Часове на представления: на всеки 30 минути от 18:00 ч. до 23:00 ч.

13:30-15:30 ч. Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на Бурж Халифа, Дубай Мол и Танцуващите фонтани. Наблюдателната площадка „At The Top“ се намира на 124-ти етаж на небостъргача „Бурж Халифа“ и предлага невероятна панорама към града. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой на площадката.(На място е възможно закупуване на билети на два пъти по-висока цена). Нощувка.

9 ден

Дубай

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание:

 

1. 09:00 – 14:00 ч. Полудневна екскурзия до Шарджа и Аджман. Шарджа e културната столица на ОАЕ, a Аджман e най-малкото от 7-те емирства. По време на този тур ще имате възможност да се потопите в традиционната арабска култура. Ще научите повече за ислямската цивилизация посещавайки етнографския музей в Аджман. Продължавайки към Шарджа ще спрете за фото-пауза пред спиращи дъха гледки към плажа и пред една от малкото православни църкви на Арабския п-в - Руската църква. Ще посетите традиционния пазар в Шарджа “Blue Souk” за злато, сребро, килими, подправки и сувенири разбира се. Връщане обратно в хотела.

 

2. 15:30 ч. - 21:30 ч. Сафари в пустинята с барбекю-вечеря – една запомняща се емоция, изпълнено с вълнения пътешествие в легендарната Арабска пустиня. Ще тръгнете от вашия хотел с джип Toyota Landcruiser навътре към пустинята преминавайки през пясъчните дюни. Ще пристигнете в бедуински лагер, където ще имате възможност да опитате традиционни занимания като езда на камили, боядисване на ръцете с къна и пушене на наргиле. Залезът на слънцето, което хвърля своето оранжево сияние върху пясъците, ще Ви осигури незабравима гледка и възможност за романтични снимки. Вечерта ще завърши с вкусна вечеря на барбекю под приказното пустинното небе, под звуците на арабска музика и традиционни танци. Вечерята е на блок маса с обилни салати, ястия, десерти и безалкохолни напитки(бира и алкохолните напитки се заплащат допълнително). Вечерта връщане обратно в хотела. Нощувка.

10 ден

Дубай – София

В 07:00 ч. трансфер до летището. В 10:50 ч. отпътуване от Дубай за София (продължителност на полета: 5 ч. и 20 мин.). Кацане на летище София в 15:10 ч.

 

Цени

Настаняване Цени
Възрастен
Двойна стая2986 лв.

Цената включва

• Самолетен билет София - Дубай - Коломбо - Дубай - София с включени летищни такси на авиокомпания Flydubai, чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг
• 5 нощувки със закуски и вечери в посочените 4 * хотели (или подобни) в Шри Ланка
• 3 нощувки със закуски в хотел "Hilton Garden Inn Dubai Mall of the Emirates" **** или подобен
• Всички описани по програмата трансфери
• Описанaтa туристическа програма в Шри Ланка
• Всички входни такси за обектите, включени в туристическата програма в Шри Ланка
• Панорамна обиколка на Дубай на български език
• Водач - преводач от България
• Местен екскурзовод по време на престоя в Шри Ланка на английски език
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR

 

Цената не включва

• Виза за Шри Ланка: 32 USD
• Задължителна туристическа такса Tourism Dirham за всички пристигащи в Дубай и Абу Даби. Заплаща се в местна валута от клиентите на място, директно в хотела: за хотел 4* - такса от 15 AED или 4,5 USD на стая на вечер
• Държавна такса за напускане на Дубай (заплаща се лично на летището за всички дати на отпътуване след 30 юни 2016 г.): 35 AED
• Напитки по време на храненията, включени в цената
• Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на Бурж Халифа (без включен трансфер до кулата);
• Полудневна екскурзия до Шарджа и Аджман с лицензиран местен екскурзовод на български (провежда се при минимум 15 записани туристи)
• Сафари в пустинята с барбекю вечеря (провежда се при минимум 15 записани туристи)
• Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо
• Разходи от личен характер
• Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка)

 

Доплащане

• Единична стая - 763 лв.
• Виза за Шри Ланка (заплаща се с депозит) - $32
• Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на Бурж Халифа (без включен трансфер до кулата) - 98 лв.
• Полудневна екскурзия до Шарджа и Аджман с лицензиран местен екскурзовод на български (провежда се при минимум 15 записани туристи) - 49 лв.
• Сафари в пустинята с барбекю вечеря (провежда се при минимум 15 записани туристи) - 108 лв.

 

Забележки

• Депозит: 50% от пакетната цена. Доплащане до 30 дни преди датата на тръгване
• За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
• Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.8 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока
• Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание
• Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса
• Чекирането става минимум 3 часа преди полета

Паспортен и визов режим
• ОАЕ: Съгласно нота на Министерството на външните работи на Обединените арабски емирства от 20.03.2014 г., считано от 22 март 2014 г. българските граждани, приносители на обикновени паспорти, могат да пътуват за Обединените арабски емирства без визи в рамките на 90 дни от датата на влизане в страната. Паспортът трябва да бъде валиден минимум 6 месеца към момента на пътуването. Ако паспортът съдържа валидна или изтекла виза за Израел или входни и изходни печати от ГКПП на Израел, е възможно да Ви бъде отказано влизане или преминаване през страната
• Шри Ланка: Български граждани, планиращи пътуване до Шри Ланка до 30 дни, се нуждаят от предварително разрешение за влизане в страната. Кандидатства се по електронен път, при което агенцията оказва пълно съдействие. Необходими данни: име на латиница по паспорт; номер, дата на издаване и валидност на паспорта; дата и място на раждане, националност; телефон, точен и пълен адрес. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти се представя на имиграционните власти след пристигане в страната, за да бъде положена виза. Паспортите трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Шри Ланка

 

Полезна информация

• Часово време: София - 12 ч.; Коломбо - 15.30 ч.; Дубай - 13 ч. (лятно време) - 14 ч.
• Местна валута в Шри Ланка - Шриланкийска рупия (LKR)
• Валутен курс: 1 € = 161 LKR; 1 $ = 144,35 LKR
• Валута: Местната парична единица е дирхам (Dhs). 1 дирхам = 100 филца. Курсът на дирхама към долара е фиксиран. 1 USD = 3.65 Dhs. Обмяна на валута може да се извърши в многобройните обменни бюра, които работят без комисионна. Няма рестрикции за внос или износ на местна и чуждестранна валута
• Алкохол: Спиртни напитки не се продават в магазините - купете си алкохол от безмитна зона. Не пийте на улицата
• Питейна вода: Препоръчително е да се ползва вода за пиене, която се продава във всеки супермаркет на цена от около 1.5 Dhs за 1.5 литра
• Метрото: Използвайте го като атракция, но за кратко посещение или ако пътувате в малка група, такситата са по-изгодни
• Може да се възползвате от безплатен шатъл трансфер до безплатния плаж на Абу Даби (5-7 мин. от хотела) и безплатен шатъл трансфер от хотела до плажа Джумейра Бийч и JBR Бийч в Дубай. Джумейра е безплатен плаж, JBR плажа се заплащат шезлонг и чадър (110 дирхама или 30 долара на човек)

 

Общи условия:

 

Допълнителна информация

Hilton Garden Inn Dubai Mall of the Emirates 4*, Дубай

Местоположение

Хотелът се намира в район Ал Барша, един от новите квартали на Дубай, в непосредствена близост до плажовете на Джумейра. Разстоянието до търговския център „Mall of the Emirates“ е само 400 м. Хотелът е в близост до метро станция Емирейтс Мол и на пешеходно разстояние до крайбрежния булевард и на 5 минути с такси от градския плаж.

Хотел

Hilton Garden Inn Dubai Mall of the Еmirates **** е нов, луксозен хотел, който предлага комфортно настаняване в удобни стаи и любезно обслужване.

Стаи

Стаите са комфортни, просторни, чисти, оборудвани с телевизор, малък хладилник, термокана, сешоар, ютия и дъска за гладене. В стаите има безплатен достъп до безжичен интернет. Има възможност за допълнително легло.

Услуги

На разположение на гостите са бар, фитнес, ресторант, денонощна рецепция, банкомат и магазин за подаръци. В хотела не се предлага алкохол. Закуската се сервира от 06:30 ч. до 10:30 ч.

Плаж

Могат да се използват два плажа:

- Джумейра Бийч, който е безплатен. Намира се на 7 – 10 минути с такси от хотела. Има и зона, в която се плаща за ползване на шезлонг и чадър. Няма ограничения за видовете бански.

- Луксозният JBR – заплаща се за шезлонг и чадър 110 AED или 30 USD на турист. Намира се на 20 мин с такси от хотела, което струва около 70 AED или 20 USD на посока.

 

 

За контакти

Туристическа агенция. Удостоверение за регистрация: РКК - 01 - 6176
офис София
София 1202, бул. Княгиня Мария Луиза 51
Тел.: 0700 20 422
E-mail: reservations@loyal-travel.com
офис Русе
Русе 700, ул. Петко Д. Петков 13-Б
Тел.: 0700 20 422
E-mail: ruse@loyal-travel.com
или се обадете на
0700 20 422