0700 20 422

на цената на един градски разговор

Най-доброто от Виетнам и Камбоджа
Най-доброто от Виетнам и КамбоджаНай-доброто от Виетнам и КамбоджаНай-доброто от Виетнам и КамбоджаНай-доброто от Виетнам и КамбоджаНай-доброто от Виетнам и КамбоджаНай-доброто от Виетнам и КамбоджаНай-доброто от Виетнам и КамбоджаНай-доброто от Виетнам и КамбоджаНай-доброто от Виетнам и КамбоджаНай-доброто от Виетнам и КамбоджаНай-доброто от Виетнам и КамбоджаНай-доброто от Виетнам и Камбоджа

Категория: Екзотика

Транспорт: самолет

Брой нощувки: 7

Брой нощни преходи: 2

Маршрут:

София – Доха – Ханой – Халонг – Ханой – Хо Ши Мин – Ку Чи – Хо Ши Мин – Делтата на река Меконг – Хо Ши Мин – Сием Рип – Ангкор – Сием Рип – Хо Ши Мин – Доха – София

Дати на провеждане:
05 Април 2018 - 14 Април 2018
01 Ноември 2018 - 10 Ноември 2018

Описание: Десетдневна екскурзия до Виетнам и Камбоджа със самолет. Екскурзията включва самолетен билет, 7 нощувки със закуски, 6 обяда и 3 вечери в традиционни ресторанти, богата туристическа програма и водач от България.

Цена от: 3765 лв

или се обадете на
0700 20 422

Програма

1 ден

София – Доха

Отпътуване от терминал 2 на летище София в 13:00 ч. за Доха с полет на авиокомпания "Qatar Airways" (продължителност на полета: 4 ч. и 40 мин.). Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Кацане на летището в Доха в 17:40 ч.

2 ден

Доха – Ханой

Отпътуване от летището в Доха в 02:10 ч. за Ханой (продължителност на полета: 10 ч. и 05 мин.). Пристигане на летище Ной Бай в Ханой и посрещане от водача на място. Трансфер до хотела. Вечерта панорамна обиколка на Ханой – по време на тази обиколка ще Ви бъде представен живота във Виетнам в миналото и бъдещето. Обиколка на града: езерото Хоан Кием, което в превод от Виетнамски означава "езерото на върнатия меч", храмът Нгок Сон – "храмът на нефритената планина", посветен на генерал Тран Хунг Дао, Ла То и ученият Ван Хуонг и Стария квартал. Вечеря в местен ресторант с посещение на водно куклено шоу с включена напитка "Добре дошли". Нощувка в Ханой.

3 ден

Ханой – Халонг

Закуска. В 08:00 часа отпътуване от Ханой за залива Халонг – обявен за световно наследство заради изключителната красота на океана. При пристигане ще се качите на круизно корабче за обиколка около многобройните островчета и пещери. Ще може да се насладите на обяд с морски дарове на борда на кораба. Кратка екскурзия до пещерите Тхиен Чунг или Даи Го (Пещерата на дървените стълбове) са едни от най-красивите в залива. Връщане в Ханой и нощувка.

4 ден

Ханой – Хо Ши Мин

Закуска. Сутринта посещение на мавзолея и музея на Хо Ши Мин, пагодата на една колона – храм с изключително голямо значение за виетнамците, построен от император Ли Тай Тон през 11 в., пагодата Тран Куок, храмът на литературата - конфуциански храм и първият университет във Виетнам, където са получавали своето образование членове на кралското семейство, първият университет във Виетнам - университета има пет вътрешни двора, олицетворяващи петте основни природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал. Изключително интересни са каменните стени, полегнали върху гърбовете на костенурки, изписани с имената на някогашните възпитаници. Обяд. Полет до град Хо Ши Мин. Настаняване. Нощувка.

5 ден

Хо Ши Мин – Ку Чи

Закуска. Отпътуване за Ку Чи за посещение на военната база на Виетнамската армия - цял подземен град, изграден през 1948 г., по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно разширяван, за да побере повече от 10 000 души по време на американската агресия. Частично отворен за туристи през 1988 г. и до днес този подземен комплекс, с повече от 200 км тунели, поразява не само с размерите си, а най-вече с безумната храброст и стоицизъм на виетнамския народ. Обяд в местен ресторант. Връщане в Хо Ши Мин за кратка панорамна обиколка на града: сградата на бившия Дворец (отвън), построен през 1966 г. и частично разрушен при атаките на Северен Виетнам, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години; пазара Бен Тан, който ще Ви потопи в ежедневието на виетнамците и където може да видите най-разнообразни стоки – от екзотични сушени плодове и кафе от невестулка до домашни потреби и щанд за вечерни рокли; военния музей. Нощувка в Хо Ши Мин.

6 ден

Хо Ши Мин – Делтата на река Меконг

Закуска. След закуска отпътуване за Май То – столицата на провинция Тиен Жианг, островно пристанище в делтата на река Меконг, при пристигане ще се качите на частна лодка за разходка по малка река до устието на река Меконг и до остров Финикс. Спирка в ресторант с градина за типичен виетнамски обяд. Посещение на овощни градини с пчелни ферми, където можете да вкусите мед и вино от мед местно производство, да се насладите на тропическите плодове, традиционната музика. Ще се запознаете с процеса на местните за производство на кокосови бонбони и кокосова каша. Отпътуване за Хо Ши Мин. По пътя посещение на градината с бонсай в Май То ("градинарство в поднос") изкуство да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти, които се срещат естествено в природата. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

7 ден

Хо Ши Мин – Сием Рип – Ангкор

Закуска. Трансфер до летището за полет до Сием Рип. Пристигане на летището и посрещане от представителя на ни място. Трансфер до хотела. Посещение на южната порта на Ангкор Том, известният Байон – мистериозният храм, построен през 13 век, чиято най-отличителната черта са множеството усмихнати лица. Стените на Байон са покрити с необичайна комбинация от барелефи, изобразяващи исторически, митологични и светски събития; Бафуон; останките на Кралския дворец, Терасата на слоновете - платформа, откъдето ангкорските крале са наблюдавали победоносното завръщане на своята армия или са извършвали публични церемонии и аудиенции; Терасата на прокажения крал, чието име произлиза от скулптура на хиндуисткия бог на смъртта Яма, датираща от 15 век и открита на това място. Обяд в местен ресторант. Посещение на един от най-великите чудеса на света, символ на сърцето и душата на Камбоджа, Ангкор Ват - най-големият и най-добре запазен кхмерски храм и единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център. Наблюдение на прекрасния залез от върха на хълма Пхон Бакенг. Вечеря по време, на която ще може да се насладите на шоуто с Апсара танци. Нощувка.

8 ден

Сием Рип

Закуска. Отпътуване за известния Та Прохм – построен през 1186 г. от крал Джаяварман VII в чест на майка му. Обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и гигантски шипове и до днес храмът не е възстановен, Пре Руп – класически храм град, храмовата пирамида, която се състои от три нива, символизира свещената за будистите и хиндусите планина Мера – обиталище на духове и богове, източен Мебон - храм построен през Х в. от крал Раджендраварман и е посветен на хиндуски бог Шива и почита родителите на краля и Неак Пеан – будистки храм построен върху изкуствен остров известно със скулптурите от змии, заобикалящи сградата на самия храм. Посещение на Крован, кралската баня на Шрах Сранг, където се е извършвало ритуално къпане и Бантей Кдей – будистки храм. Нощувка.

9 ден

Сием Рип – Хо Ши Мин – Доха

Закуска. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, "Великото езро" на Камбоджа, едно от най-големите в Азия. Ще може да се насладите на кратък круиз покрай плаващите села пълни с училища, ресторанти и болници. Свободно време за разходка из местните пазари. Трансфер до летището в Сием Реп. Отпътуване за Хо Ши Мин. Кацане на летището в Хо Ши Мин. Отпътуване за Доха в 19:30 ч. (продължителност на полета: 07 ч. и 55 мин.). Пристигане на летището в Доха в 23:25 ч.

10 ден

Доха – София

Отпътуване от летището в Доха в 06:50 ч. за България (продължителност на полета: 05 ч. и 10 мин.). Кацане на летище София (Терминал 2) в 12:00 ч.

 

Цени

Ранни записвания

• Посочените цени са валидни за ранни записвания до 15.05.2017 г.!


05 Април 2018 - 14 Април 2018;  

Настаняване Цени
Възрастен
Двойна стая3765 лв.

01 Ноември 2018 - 10 Ноември 2018;  

Настаняване Цени
Възрастен
Двойна стая3872 лв.

Ранни записвания

• Посочените цени са валидни за ранни записвания до 15.05.2017 г.!

 

Цената включва

• Самолетен билет София - Доха - Ханой и Хо Ши Мин - Доха - София в икономична класа с включени летищни такси на авиокомпания Qatar Airways
• Самолетни билети за вътрешен полет Ханой - Хо Ши Мин - Сием Рип - Хо Ши Мин с включени летищни такси на авиокомпания Vietnam airline
• 2 нощувки със закуски в хотел категория 4* в Ханой
• 3 нощувки със закуски в хотел категория 4* в Хо Ши Мин
• 2 нощувки със закуски в хотел категория 4* в Сием Рип
• Трансфери летище - хотел - летище
• 6 обяда описани в програмата
• 1 вечеря в Ханой с вечерно куклено шоу
• 1 вечеря в местен ресторант в Хо Ши Мин
• 1 вечеря с традиционни кхмерски Апсара танци
• Описаната туристическа програма в Ханой, Халонг, Хо Ши Мин, тунелите Ку Чи, делтата на Меконг, Сием Рип
• Екскурзоводско обслужване на английски език
• Водач-преводач от агенцията
• Круиз с лодка в залива Халонг
• Всички входни такси за обектите описани по програмата
• Една бутилка минерална вода на ден
• Всички местни и общински такси
• Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR

 

Цената не включва

• Виза за Камбоджа - 20 USD, издава се на летище в Сием Рийп /заплаща се лично на място в USD, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и цветна снимка/
• Виза за Виетнам - 60 USD/ 94 лева, издава се предварително от посолството на Виетнам в София, за получаването на която се попълва визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и една цветна снимка
• Мероприятия и допълнителни екскурзии по желание
• Такса за излитане от Сием Рийп - 25 USD
• Бакшиши (2 USD на човек на ден за екскурзовода и 1 USD на човек на ден за шофьора)
• Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка)

 

Доплащане

• Единична стая - 880 лв.

 

Забележки

• Депозит: 50% от пакетната цена. Доплащане до 30 дни преди датата на тръгване
• Агенцията осигурява покана за виза от партньорите. Визите се поставят при пристигане на летище. Необходимо е да се носят по две снимки паспортен формат
• Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.72 BGN. При промяна на курса с над 0,05 BGN в двете посоки, цената подлежи на промяна
• Екскурзията се осъществява при минимум 15 туристи

 

Полезна информация

• Паспортен и визов режим
Виетнам, Камбоджа: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина

 

Общи условия:

 

 

За контакти

Туристическа агенция. Удостоверение за регистрация: РКК - 01 - 6176
офис София
София 1202, бул. Княгиня Мария Луиза 51
Тел.: 0700 20 422
E-mail: reservations@loyal-travel.com
офис Русе
Русе 700, ул. Петко Д. Петков 13-Б
Тел.: 0700 20 422
E-mail: ruse@loyal-travel.com
или се обадете на
0700 20 422