0700 20 422

на цената на един градски разговор

Круиз Едфу
Круиз ЕдфуКруиз ЕдфуКруиз ЕдфуКруиз ЕдфуКруиз ЕдфуКруиз ЕдфуКруиз ЕдфуКруиз ЕдфуКруиз Едфу

Категория: Есен

Транспорт: самолет

Брой нощувки: 7

Брой нощни преходи:

Маршрут:

София – Хургада – Асуан – Едфу – Дейр ел-Бахри – Луксор – Хургада – София

Дати на провеждане:
27 Септември 2017 - 04 Октомври 2017

Описание: 3 нощувки на борда на круизен кораб "Royal Viking" 5* на база пълен пансион

Цена от: 1013 лв

или се обадете на
0700 20 422

Програма

1 ден

София – Хургада

Отпътуване от Терминал 1 на летище София в 17:30 ч. за Хургада с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“. Кацане на летището в Хургада в 19:20 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


2 ден

Хургада – Асуан

Закуска (сух пакет). Ранно отпътуване за Асуан. Пристигане в Асуан. Трансфер до круизния кораб. Следобед туристическа програма: Високата стена на язовир Насър, която прегражда река Нил; Незавършеният обелиск – великолепен паметник с височина 42 м и тежащ 1 200 т, който никога не е бил издигнат; Храмът на Изида. Свободно време в Асуан. Нощувка на кораба.

3 ден

Асуан – Едфу

Закуска. Разглеждане на храмовете в Ком Омбо и Едфу. Първият комплекс се извисява над река Нил и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор. Строителството му започва през 3 в. пр. н. е. и завършва 2 века по-късно, по време на Птоломей XII – бащата на Клеопатра. Нощувка на кораба.

4 ден

Дейр ел-Бахри

Закуска. Отпътуване към Дейр-ел-Бахри – комплекс от царски гробници и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две десетилетия. Посещение на Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, една от които е на Тутанкамон; колосите на Мемнон, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Нощувка на кораба.

5 ден

Луксор – Хургада

Закуска. Напускане на кораба. Отпътуване за Луксор, разположен върху останките на древна Тива. Големият храм в Луксор, издигнат от Рамзес II близо до самите води на Нил, впечатлява с гигантските си колони. Отпътуване за Карнак – своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Отпътуване за Хургада. Настаняване в Хургада. Нощувка.

6 ден

Хургада

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии, предлагани на място от фирмата партньор (срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка.

7 ден

Хургада

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии, предлагани на място от фирмата партньор (срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка.

8 ден

Хургада – София

Закуска. Освобождаване на стаите до 12 ч. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до летището в Хургада. Отпътуване за България в 20:20 ч. с директен чартърен полет на виокомпания „BH Air“. Кацане на летище София в 00:20 ч.

 

Цени

Настаняване Цени
ВъзрастенВъзр. на доп. легло
Двойна стая / каюта1013 лв. 1013 лв.
Единична стая /каюта1267 лв.  

Цената включва

• Самолетен билет София - Хургада - София за директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air"
• Ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг
• Всички трансфери, екскурзии и посещения описани по програмата
• 4 нощувки в Хургада в хотел Hawaii Le Jardin Aqua Park 5* (или подобен) на база all inclusive
• 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб "Royal Viking" 5*
• Описаната туристическа програма
• Входни такси за посещаваните по програмата обекти
• Екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
• Водач - преводач от България по време на цялото пътуване

 

Цената не включва

• Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
• Входна виза за Египет - 25 USD, заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно.
• Допълнителни услуги по програмата
• Допълнителни екскурзии, предлагани на място
• Напитки на борда на круизния кораб
• Бакшиш за екскурзовода: 15-20 USD на турист за целия престой (заплаща се задължително на място)
• Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
• Лични разходи

 

Отстъпки

• Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 0 до 6 г.- 376 лв отстъпка от цената за възрастен
• Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 7 до 11 г.- 83 лв отстъпка от цената за възрастен

 

Забележки

• Резервации: депозит - 30% от стойността на ексурзията плюс стойността на допълнително заявените услуги, доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
• Анулации: от деня, следващ деня на записването до 31 ден преди датата на заминаване - 30% от основната цена на екскурзията; от 30 ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.
• Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
• Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.

 

Полезна информация

• Българските граждани, желаещи да посетят Арабска република Египет с цел туризъм и престой до 30 дни, могат да влязат на територията на страната с предварително получени визи от египетското посолство в София или да ги получат на ГКПП на летището в Хургада. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната и в него да има поне една цяла свободна страница, върху която да бъде положена визата. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол. Носителите на дипломатически паспорти задължително трябва да се снабдят предварително с египетска входна виза от посолството на Египет в София.

 

Общи условия:

 

 

За контакти

Туристическа агенция. Удостоверение за регистрация: РКК - 01 - 6176
офис София
София 1202, бул. Княгиня Мария Луиза 51
Тел.: 0700 20 422
E-mail: reservations@loyal-travel.com
офис Русе
Русе 700, ул. Петко Д. Петков 13-Б
Тел.: 0700 20 422
E-mail: ruse@loyal-travel.com
или се обадете на
0700 20 422