0700 20 422

на цената на един градски разговор

По делтата на Дунав
По делтата на ДунавПо делтата на ДунавПо делтата на ДунавПо делтата на Дунав

Тази оферта не е активна

Категория: Екскурзии и почивки от Русе

Транспорт: автобус

Брой нощувки: 1

Маршрут:

Русе – Констанца - Мамая – Тулча – Делтата на Дунав – Русе

Дати на провеждане:

Описание: Двудневна екскурзия в Румъния с посещение на Констанца, Мамая, Тулча и разходка с лодка по делтата на река Дунав. Отпътуване от Русе и Силистра.

или се обадете на
0700 20 422

Програма

1 ден

Отпътуване от Русе в 6.00 часа по маршрут: Русе - Силистра – Констанца.  Разходка из най-големия пристанищен град в Румъния на Черно море – Констанца. Панорамен тур на Констанца - центъра, Исторически и Археологически музеи(вход по желание), джамията „Великия Махмути“(вход по желание), катедралата „Св.Петър и Павел”, Казиното, Пристанището, Паметника на Овидиус, Римски терми, Триъгълника на Религиите. Отпътуване за Мамая - най-големият и известен черноморски курорт в Румъния. Панорамна обиколка на Мамая. Отпътуване за Тулча. Пристигане вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска. Освобождаване на хотела. Разходка с корабче по делтата на р. Дунав - природен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Това е мястото с най-богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида). Обяд. Връщане в Тулча – столицата на Дунавската делта. Пешеходен тур из града възникнал преди 26 века под името Егискус. Разглеждане  на църквата "Св. Георги", позната още като "църквата с часовник" или "българската църква", Паметника на независимостта, издигнат на хълма над града, от където се открива красива панорамна гледка. Посещение на Аквариума в Тулча (без включена входна такса). Аквариумът е една от най-големите туристически атракции на града и е част от Музейния еко-туристически център "Делтата на Дунав". Следобеда отпътуване за България. Пристигане в Русе късно вечерта.

 

Цени

Цената включва

• Транспорт с туристически автобус
• 1 нощувка, 1 закуска, 1 вечеря в хотел 3* в Тулча
• Панорамна обиколка на Констанца и Мамая
• Пешеходна обиколка в Тулча
• Обяд по време на разходката с лодка по делтата на Дунав
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец" до 65 години
• Екскурзоводско обслужване.

 

Цената не включва

• Входни такси за обектите, посещавани по желание: в Констанца - Археологически музей - 11 леи, джамията „Великия Махмути“– 4 леи, Лифт Мамая в една посока - 10 Леи,в Тулча - Музей на делтата на Дунав с аквариум - 15 леи, такса снимки 15 леи; Археологически музей - 5 леи, такса снимки 10 леи; Етнографски музей - 6 леи, такса снимки 15 леи.

 

Доплащане

• Доплащане за единична стая - 35 лева;
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец“ за лица над 65 години – 5 лева.

 

Забележки

• Минимален брой туристи: 40 души;
• Срок за уведомление: 7 дни преди датата на тръгване;
• Депозит: 30% от пакетната цена;
• Доплащане: до 20 работни дни преди датата на тръгване, ако в договора не е упоменато друго

 

Полезна информация

Необходими документи:
- Лична карта или задграничен
- Деца под 18 годишна възраст, пътуващи с единия родител, е необходимо да представят нотариално заверено пълномощно за съгласието от непътуващия с групата родител.

 

Общи условия:

 

Допълнителна информация

Тулча е град в Източна Румъния, административен център на окръг Тулча, Северна Добруджа. Важен център на Българското възраждане в ХIХ век. Градът е също важно пристанище в делтата на река Дунав, разположен на реката в полите на Тулчанските възвишения (204 м). В източния край на града е скалата Хоратепе. През 1807 г. българите в Тулча отварят първата частна болница на Балканите. През пролетта на 1857 г. в града от българската община е завършена първата ѝ внушителна църква - храмът "Свети Георги". Тулчанският революционния комитет изпраща през 1862 г. бойци в Първата българска легия. Сред тях са Стефан Караджа, Иван Кършовски, Панчо Досев. В 1866 за известно време в града пребивава Васил Левски. Тулча става част от Румъния по силата на Берлинския договор през 1878 г.

 

 

За контакти

Туристическа агенция. Удостоверение за регистрация: РКК - 01 - 6176
офис София
София 1202, бул. Княгиня Мария Луиза 51
Тел.: 0700 20 422
E-mail: reservations@loyal-travel.com
офис Русе
Русе 700, ул. Петко Д. Петков 13-Б
Тел.: 0700 20 422
E-mail: ruse@loyal-travel.com
или се обадете на
0700 20 422