0700 20 422

на цената на един градски разговор

Шри Ланка - благословената земя
Шри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земяШри Ланка - благословената земя

Категория: Екзотика

Транспорт: самолет

Брой нощувки: 6

Брой нощни преходи: 2

Маршрут:

София – Истанбул – Коломбо – Пинавела – Дамбула – Хабарана – Полонарува – Сигирия – Хабарана – Канди – Перадения – Нувара Елия – Калутара – Коломбо – Истанбул – София

Дати на провеждане:
05 Декември 2017 - 13 Декември 2017
06 Април 2018 - 14 Април 2018

Описание: Невероятно приключение в Шри Ланка с водач от България - Екскурзията до Шри Ланка ще ви запознае с удивителни климат, богатото културно наследство и изключителното гостоприемство на Ватала, Хабарана, Канди, Нувара Елия или Калутара.

Цена от: 2497 лв

или се обадете на
0700 20 422

Програма

1 ден

София – Истанбул

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 21:40 ч. с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“ за Истанбул. Кацане в Истанбул в 23:05 ч.

2 ден

Истанбул – Коломбо

Полет за Коломбо в 01:50 ч. Кацане на летището в Коломбо 15:05 ч. Посрещане от представителя на агенцията. Трансфер до хотела във Ватала. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

3 ден

Пинавела – Дамбула – Хабарана

Закуска. Отпътуване за Пинавела за посещение на приюта за слонове „Пинавела“ – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Тук ще имате възможност да видите слонове в естествената им среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Отпътуване за Дамбула. Посещение на пещерните храмове на Дамбула, датиращи от 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и на Буда са около 130. Настаняване в Хабарана. Вечеря. Нощувка.

4 ден

Полонарува – Сигирия – Хабарана

Закуска. Отпътуване за Полонарува – средновековната столица на Шри Ланка от 11 до 13 в. Руините в археологическия парк на Полонарува са една от най-известните забележителности на Шри Ланка, които от 1982 г. са под закрилата на ЮНЕСКО с 1982 г. Някои от паметниците, съхранени в парка, са статуята на Паракрама, Кралският дворец, храмовете „Вата-да-ге“, „Тупарама“, „Ланкатилака“, ступите „Ранкот Вехера“ и „Кири Вехера“. Сред тях най-голям интерес за туристите представлява каменният храм „Гал Вихара” с четирите монолитни статуи на Буда, изсечени в скалата, които въпреки колосалните си размери изглеждат много реалистични. Отпътуване за Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава „Лъвската скала”. Това е една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Издига се върху скална тераса на 200 м над джунглата и е построена през 5 в., по времето на крал Кашаяпа. Връщане в Хабарана. Вечеря. Нощувка.

5 ден

Хабарана

Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя посещение на градините за подправки в Матале. Те са очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон. Посещение на фабрика за производство на батик, където ще имате възможност да наблюдавате процеса на изработка на традиционните рисунки върху плат. Пристигане в Канди. Посещение на Свещения храм на зъба на Буда, където според преданията се съхранява горния резец на Буда. Когато през 4 в. пр. Хр. зъбът на бил доставен тайно в Шри Ланка, скрит от противниците на будизма в косите на ориската принцеса, славата на реликвата се разпространила в целия будистки свят и става най-почитаната светиня в Шри Ланка.

Посещение на фолклорно шоу с традиционни народни танци. Настаняване в Канди. Вечеря. Нощувка.

6 ден

Канди – Перадения – Нувара Елия

Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. В градината се отглеждат над 3000 вида орхидеи, подправки, билки и екзотични дървета. Градината е разделена на секции посредством алеи с палмови дървета, всяка от които е засадена с различен вид палми. Освен това има отделена зона, където растат избрани образци от това растение, донесени от цял свят. Тук могат да се видят палмирова, финикова, кокосова, кубинска кралска и други видове палми. Отпътуване към Нувара Елия. По пътя посещение на чаена фабрика. Пристигане в Нувара Елия, наричан „Малката Англия” заради зеленината и по-хладния, умерен климат. Градът е заобиколен от планини, долини, водопади и множество чаени плантации – районът е смятан за най-важния център в Шри Ланка за отглеждане на ценното растение. Надморската височина тук е над 1800 м, като недалеч се намира и първенецът на страната – връх Пидуруталагала (2524 м). Неслучайно много жители на страната посещават града, за да избягат за кратко от жегите и влагата на крайбрежието. Туристическа програма в Нувара Елия. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

7 ден

Нувара Елия – Калутара

Закуска. Отпътуване за Калутара. Пристигане в Калутара следобед. В миналото градът е бил важен център на търговията, а днес е модерен курорт с много възможности за водни спортове и плажен отдих. Настаняване. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка.

8 ден

Калутара – Коломбо – Истанбул

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела (багажът се съхранява в стая за багаж). Свободно време за плаж. Трансфер до летището в Коломбо. Отпътуване в 20:20 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“.

9 ден

Истанбул – София

Кацане в Истанбул в 05:00 ч. Отпътуване в 07:50 ч. за България. Кацане на летище София (Терминал 2) в 09:05 ч.

 

Цени

05 Декември 2017 - 13 Декември 2017;  

Настаняване Цени
Възрастен
Двойна стая2539 лв.

06 Април 2018 - 14 Април 2018;  

Настаняване Цени
Възрастен
Двойна стая2497 лв.

Цената включва

• Самолетен билет София - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени всички такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Pegasus Reef Wattala" **** (или подобен) във Ватала;
• 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел "Sungreen Resort&Spa Habarana" **** (или подобен) в Хабарана;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Royal Kandyan" **** (или подобен) в Канди;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Glenfall reach" **** (или подобен) в Нувара Елия;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Tangerine beach" **** (или подобен) в Калутара;
• Всички описани по програмата трансфери;
• Описанaтa туристическа програма;
• Всички входни такси за обектите, включени в туристическата програма;
• Местен екскурзовод;
• Водач-преводач от България;
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".

 

Цената не включва

• Виза за Шри Ланка;
• Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 3-5 USD на турист на ден (заплаща се на място от туристите);
• Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
• Градски транспорт;
• Разходи от личен характер.

 

Доплащане

• Виза за Шри Ланка (заплаща се с депозита) - $35

 

Забележки

• Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.85 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.
• Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.
• Програмата се потвърждава при минимум 15 записани туристи.

 

Полезна информация

• Часово време: София - 12 ч.; Коломбо - 15.30 ч.;
• Местна валута в Шри Ланка - Шриланкийска рупия (LKR)
• За дата на отпътуване 05.12.2017 полета е със следните часове:
TK1030 05DEC SOF-IST 21:15-23:50
TK 732 06DEC IST-CMB 04:40-18:15
TK 731 12DEC CMB-IST 2130-0635+1
TK1027 13DEC IST-SOF 08:35 08:50
• Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
• Български граждани, планиращи пътуване до Шри Ланка до 30 дни, се нуждаят от предварително разрешение за влизане в страната. Кандидатства се по електронен път, при което агенцията оказва съдействие. Необходими данни: име на латиница по паспорт; номер, дата на издаване и валидност на паспорта; дата и място на раждане, националност; телефон, точен и пълен адрес. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти се представя на имиграционните власти след пристигане в страната, за да бъде положена виза. Паспортите трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Шри Ланка.

 

Общи условия:

 

 

За контакти

Туристическа агенция. Удостоверение за регистрация: РКК - 01 - 6176
офис София
София 1202, бул. Княгиня Мария Луиза 51
Тел.: 0700 20 422
E-mail: reservations@loyal-travel.com
офис Русе
Русе 700, ул. Петко Д. Петков 13-Б
Тел.: 0700 20 422
E-mail: ruse@loyal-travel.com
или се обадете на
0700 20 422