0700 20 422

на цената на един градски разговор

Почивка в Пулия, Италия
Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия Почивка в Пулия, Италия

Категория: Лято

Транспорт: самолет

Брой нощувки: 7

Маршрут:

 София – Бари – Кампомарино ди Маруджо – Матера – Алберобело – Локоротондо – Мандурия – Остуни – Галиполи – Песколюзе – Санта Мария ди Леука – Галатина – Нардо – Лече – Отранто – Кампомарино ди Маруджо – Бари – София

Дати на провеждане:
20 Май 2018 - 27 Май 2018
27 Май 2018 - 03 Юни 2018
03 Юни 2018 - 10 Юни 2018
10 Юни 2018 - 17 Юни 2018
17 Юни 2018 - 24 Юни 2018
24 Юни 2018 - 01 Юли 2018
02 Септември 2018 - 09 Септември 2018
09 Септември 2018 - 16 Септември 2018
16 Септември 2018 - 23 Септември 2018
23 Септември 2018 - 30 Септември 2018
30 Септември 2018 - 07 Октомври 2018

Описание: Осемдневна почивка в Итали, Пулия. Програмата включва самолетен билет за директен полет, 7 нощувки със закуски и вечери, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" и асистанс на български език по време на целия престой.

или се обадете на
0700 20 422

Програма

1 ден

София – Бари – Кампомарино ди Маруджо

Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir" в 16:05 ч. Кацане на летището в Бари в 16:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Матера

Закуска. Информационна среща. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка:

Целодневна екскурзия до Матера на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.

Матера е обект от световно значение под закрилата на ЮНЕСКО. Началото си води от времето на Палеолита, когато първите му обитатели заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си т. нар. "саси", като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за стъпаловидно разположените си убежища. Условията на живот в сасите не се променят, докато в началото на 50-те години на 20 в. италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат Мъртвия град. "Мъртвият" период продължава, докато киното не започва да се интересува от Матера. Днес изоставените някога саси заживяват отново като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Пешеходна разходка в историческия център.

*Входна такса за скалните църкви: от 2,50 до 6 EUR.

3 ден

Алберобело – Локоротондо

Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка. 

Туристическа програма по желание и предварителна заявка:

Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо (с дегустация на ликьор и местни сладки в Алберобело) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.

Пешеходна разходка в града на трулите – Алберобело, с включена дегустация на ликьор и местни сладки. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най-изумителен е градският музей "Територио", който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от 18 в. В близост до главния площад се намира църквата "Санта Лучия" от началото на 19 в.

Посещение на Локоротондо – пешеходна разходка из улиците на гинесовия рекордьор за най-много букви "о" в името. Странното име, което означава "кръгло място", произлиза от също толкова интересния исторически център с кръгла форма. Локоротондо е известен още като "Град на балконите" и като една от 36-те най-красиви общини в Италия. Тук не само къщите си имат номера, но и всеки балкон е номериран.

*Входна такса за Музея на трулите в Алберобело: 3 EUR.

4 ден

Мандурия – Остуни

Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка:

Целодневна екскурзия до Мандурия и Остуни (с дегустация на вино и брускети в Мандурия) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.

Мандурия е едно от най-важните места за античната култура на месапите. Там се произвежда известното вино "Примитиво ди Мандурия". В музея на виното могат да се видят инструменти, които са се използвали за производството на вино, както и типични предмети от бита на населението в миналото. В околностите на Мандурия има запазени останки от крепостните стени на града. Разходка из градчето с дегустация на вино и брускети в традиционна винарска изба.

Пешеходна разходка в историческия център на Остуни, често наричан "Белият град" и известен с производството на вино, висококачествен зехтин и с характерната архитектура в бяло. Днес най-забележителни за посещение в Остуни са катедралата "Успение Богородично", епископският дворец и множеството запазени дворци на аристократични фамилии. До началото на второто хилядолетие катедралата е функционирала като православна църква, а през 13 в. Фридрих II я превръща в католическа. След като пострадала при земетресение през 15 в., църквата е построена наново в готически стил.

5 ден

Галиполи – Песколюзе – Санта Мария ди Леука

Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка:

Целодневна екскурзия "Токът на ботуша" – Галиполи, Песколюзе, Санта Мария ди Леука на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.

Пешеходна разходка в историческия център на Галиполи. Градът поразително напомня на Несебър със своя модерен град, който е свързан със запазената стара част чрез мост. Основан от месапите и развивал се като военно средище и търговско пристанище по време на Римската империя и Средновековието, Галиполи постига своя икономически разцвет през 16 в., когато става най-големият пазар за зехтин в Средиземноморието. Все още могат да се видят подземните преси за извличане на маслиново масло, което преди откриването на петрола се е ползвало като гориво. Именно на това "злато" Галиполи дължи бурното си развитие в миналото. Днес на интерес се радва византийската крепост от 13 в., която е преустройвана от арагонците, за да придобие днешния си вид. Един от най-загадъчните обекти в града е Гръцкият фонтан, смятан някога за най-стария в Италия, с неизяснена датировка и до днес.

Време за плаж в курорта Песколюзе – най-неустоимото кътче от Пулия, наричано "Малдивите на Саленто" заради 8-километровия си плаж. Прозвището му съвсем основателно препраща съзнанието към тюркоазените води и искрящите фини пясъци на екзотичните ширини. Със залеза на слънцето приливът обгръща обширния плаж и над водата остават само върховете на дюните, които приличат на разпръснати пясъчни острови. Върху дюните е запазена естествената растителност от акация и водна лилия.

Посещение на светилището на Финибус Тера в Санта Мария ди Леука, известно като "Светилище на края на света". Любопитно е, че на другия край на Стария свят – на северозападния край на Британия, съществува светилище със същото име.

6 ден

Галатина – Нардо

Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка:

Целодневна екскурзия до Галатина и Нардо на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.

Пешеходна разходка в старата част на Галатина с посещение на църквата "Св. Екатерина от Александрия", в която се намират мощите на светицата. Църквата е украсена със стенописи от Франческо Д'Арезо. Преди обединението на Италия градът е носил името Сан Пиетро ин Галатина и, както тогава, така и днес, се нарежда сред най-значимите центрове на регион Саленто. Галатина е един от най-гъсто населените градове в Южна Италия.

Посещение на Нардо. Той получава статут на град през 1952 г. В продължение на векове е бил византийски център, а през 1497 г. се превръща в основен културен център на Саленто с изграждането на университети и академии. Старият град на е богат дворци, църкви и параклиси. По време на пешеходната разходка се посещава катедрала "Успение Богородично", построена около 1080 г.

7 ден

Лече – Отранто

Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка:

Целодневна екскурзия до Лече и Отранто (с дегустация на кафе "Leccese" (с бадемово мляко) и сладки в Лече) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.

Посещение на Лече с включена дегустация на кафе "Leccese" (с бадемово мляко) и сладки. Лече е известен като "Флоренция на Пулия" заради съхраненото богатство от шедьоври на архитектурата и изкуството, където сред хармоничната смесица от стилове преобладава бароковата архитектура. Интересни забележителности в Лече са катедралата "Успение Богородично", Епископският дворец, църквата "Богородица на благодатта", градската крепост, областният музей, римският театър и колоната на св. Орондзо, подарена от град Бриндизи в чест на покровителя на Лече. По време на разходката се спира на площада пред катедралата и при църквата "Свети кръст".

Разглеждане на Отранто, където можете да се потопите в южняшката атмосфера на Италия. През античността оттук е минавал един от главните пътища на Римската империя и градът е служил като изходен пункт за настъпление към Балканите. Добре запазен е средновековният арагонски замък, увековечен в първия готически роман в историята "Замъкът на Отранто" на английския писател Хорас Уолпоул. Емблематична е катедралата "Благовещение", в която се съхранява една от най-красивите подови мозайки от Средновековието, както и колони, за които се смята, че са донесени от храма на Минерва. Пешеходна разходка в историческия център на Отранто с посещение на катедралата с една от най-красивите подови мозайки от Средновековието.

8 ден

Кампомарино ди Маруджо – Бари – София

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Бари – пристанище и областен град, вторият по значение икономически център в Южна Италия, развиващ се благодарение на транспорта и туризма. Това го прави едновременно оживен, приветлив и интересен за посещение. В новата част на града се разполагат основно административни сгради, магазини на световни марки, барове, ресторанти и озеленени паркове. Пешеходна разходка в историческия център на града (включена в цената). Тук се намира катедралата "Св. Савин", построена в края на 12 в. в романски стил. Днес тя блести със светлата си фасада и елегантния си интериор с барокови елементи, добавени през 18 в. На няколко крачки от катедралата се намира емблематичната за Бари крепост "Нормано Свево" от 12 в. – сменяла функциите и управлението си няколко пъти, днес тя е място за организиране на художествени изложби и културни събития. Разходката по крепостната стена разкрива красиви гледки към града, Адриатическо море и пристанището на Бари. Интересна за посещение е и базиликата "Свети Николай", където се съхраняват мощите на светеца, закрилник на моряците, затворниците и децата. Осветена е през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. и все пак е едно от най-големите постижения на характерната за Италия романска архитектура в Пулия. Зад всеки ъгъл в стария град се крият малки магазинчета за сувенири и вино, ресторанти, сервиращи традиционните паста и фокача, а ароматът, който се носи от кафенетата, ви приканва да влезете и да опитате истинско италианско кафе, поднесено с топка сладолед или шоколадова торта.

Трансфер до летището в Бари. Отпътуване за България в 17:00 ч. Кацане на летище София в 19:15 ч.

 

Цени

Ранни записвания

Цените са валидни за резервации, направени до 02.01.2018год.


Grand Hotel dei Cavalieri 4*

ДатаВъзрастен в двойна стаяВъзрастен на допълнително леглоДопълнително легло в двойна стая за деца от 2 до 10,99 г. (за 1-во дете)Единична стая
20.05.2018820 лв.730 лв.594 лв.1046 лв.
27.05.2018830 лв.740 лв.604 лв.1056 лв.
03.06.2018830 лв.740 лв.604 лв.1056 лв.
10.06.2018890 лв.800 лв.664 лв.1116 лв.
17.06.2018900 лв.810 лв.674 лв.1126 лв.
24.06.2018900 лв.810 лв.674 лв.1126 лв.
02.09.2018980 лв.890 лв.754 лв.1206 лв.
09.09.2018900 лв.810 лв.674 лв.1126 лв.
16.09.2018900 лв.810 лв.674 лв.1126 лв.
23.09.2018830 лв.740 лв.604 лв.1056 лв.
30.09.2018820 лв.730 лв.594 лв.1046 лв.
 

Ранни записвания

Цените са валидни за резервации, направени до 02.01.2018год.

 

Цената включва

• Самолетен билет за директен полет София - Бари - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси
• Ръчен багаж до 10 кг (55x40x23 см) и чекиран багаж до 20 кг
• Трансфер летище - хотел - летище
• 7 нощувки в стандартни стаи с балкон или тераса в хотел "Grand Hotel dei Cavalieri" 4*
• 7 закуски и вечери на блок маса с включени 1/4 л вино и 1/2 л газирана вода по време на вечерята
• Пешеходна разходка в историческия център на Бари
• Чадъри и шезлонги край басейна (до изчерпване на наличността)
• Чадър и два шезлонга на плажа на стая (до изчерпване на наличността)
• Трансфер от и до плажа
• Анимация за деца и възрастни
• Миниклуб за деца от 4 до 13 години
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
• Асистанс на български език по време на целия престой

 

Цената не включва

• Туристическа такса (ако има такава): заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация. Към момента такава не е обявена.
• Допълнителни екскурзии
• Разходи от личен характер
• Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание
• Ползване на плажна кърпа: 2 EUR при вземане и за всяка смяна
• Бебешка кошарка: 5 EUR на вечер (заявява се предварително и се заплаща на място на рецепцията на хотела)
• Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка)

 

Доплащане

• Целодневна екскурзия до Матера на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. - €40 (от 12 г.) и €20 (от 2 до 11 г.)
• Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо (с дегустация на ликьор и местни сладки в Алберобело) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. - €48 (от 12 г.) и €24 (от 2 до 11 г.)
• Целодневна екскурзия до Мандурия и Остуни (с дегустация на вино и брускети в Мандурия) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. - €45 (от 12 г.) и €23 (от 2 до 11 г.)
• Целодневна екскурзия "Токът на ботуша" – Галиполи, Песколюзе, Санта Мария ди Леука на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. - €50 (от 12 г.) и €25 (от 2 до 11 г.)
• Целодневна екскурзия до Галатина и Нардо на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. - €45 (от 12 г.) и €23 (от 2 до 11 г.)
• Целодневна екскурзия до Лече и Отранто на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на вино и брускети - €54 (от 12 г.) и €27 (от 2 до 11 г.)
• Пакет от 3 екскурзии: Матера; Мандурия и Остуни; Лече и Отранто. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 записани туристи. - €127 (от 12 г.) и €64 (от 2 до 11 г.)
• Пакет от 4 екскурзии: Матера; Мандурия и Остуни; Лече и Отранто; "Токът на ботуша". Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 записани туристи. - €173 (от 12 г.) и €87 (от 2 до 11 г.)

 

Отстъпки

• Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 100 лв.

 

Забележки

• За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
• Резервации: депозит - 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги при резервация; доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване
• Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена; от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена
• Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата

 

Полезна информация

Необходими документи:
• Лична карта
• Деца под 18 годишна възраст пътуващи с единия родител е необходимо да представят нотариално заверено пълномощно за съгласието от непътуващия с групата родител

 

Общи условия:

 

Допълнителна информация

Grand Hotel dei Cavalieri 4* - Кампомарино ди Маруджо, Пулия

Местоположение - Хотел "Grand Hotel dei Cavalieri" 4* е разположен в западната част на тока на италианския ботуш, в курортното селище Кампомарино ди Маруджо – един от известните морски курорти в района на Таранто, на около 15 км. от град Мандурия, познат с изключителното си вино "Примитиво ди Мандурия" и на около 40 км. от центъра на историческия град Таранто. Летището в Бари отстои на около 150 км. Местоположението му е много благоприятно за опознаване на някои от най-атрактивните забележителности в регион Пулия. В рамките на 1,8 км от хотела има ресторанти, пицарии, кафенета, супермаркет, магазини, фризьор.

Хотел - Разположен в близост до морския бряг, хотелът предлага отлични условия за релакс на плажа. За да осигури приятен престой на гостите си, хотелът разполага с 24-часова рецепция, два асансьора, лоби бар, Wi-Fi, добре оборудван СПА център и голям външен басейн, подходящ за малки и големи, бар край басейна, безплатен паркинг. Разнообразната и богата закуска се предлага на блок маса в зала на 4-тия етаж с красива панорама. Закуската включва кроасани, кекс, сирена, яйца с бекон, йогурт, мюсли, свежи плодове, плодов сок, кафе, капучино. Закуската продължава от 07:30 ч. до 10:00 ч. Обядът се сервира от 12:30 ч. до 14:00 ч. За туристите, които са доплатили за обяд, се приготвят сухи пакети в дните, в които имат целодневна екскурзия. Вечерята се сервира на блок маса в ресторанта, предлагащ типична местна и национална кухня. Обслужването продължава от 19:00 ч. до 21:00 ч. При предварителна заявка може да се осигури вегетарианско, веганско или безглутеново меню.

Стаи - Комплексът разполага с основна сграда и няколко двуетажни вили. Настаняването е в основната сграда. Всички стаи са модерно обзаведени и имат телевизор, минибар, централна климатизация с индивидуално регулиране, сейф, баня с душ, сешоар, Wi-Fi интернет, теракотен под. Предлагат се стаи за непушачи, както и стаи за трудноподвижни туристи, които се предоставят след предварителна заявка и потвърждение от страна на хотела. Стаите са разположени на 1-ви, 2-ри и 3-ти етаж и имат балкон или тераса. Предоставят възможност за настаняване на максимум трима туристи. Допълнителните легла представляват разтегателен диван, разтегателен фотьойл или сгъваемо легло. При предварителна заявка може да се осигури бебешка кошарка срещу доплащане на място – 5 EUR на ден.

Плаж - Собственият пясъчен плаж на хотела се намира само на около 600 м разстояние през спокойната и добре озеленена вилна зона на курорта. До него се стига с безплатен транспорт или пеш за около 15-20 минути по алеите покрай кокетни ваканционни вили. Плажът е заобиколен от борова гора и е оборудван с безплатни за гостите чадъри и шезлонги – 1 чадър и 2 шезлонга на стая до изчерпване. Сгушеният в прохладна зеленина бар на плажа предлага освежаващи и разхладителни напитки, както и леки закуски. От хотела могат да се наемат плажни кърпи на цена от 2 EUR за брой и за всяка смяна.

 

 

За контакти

Туристическа агенция. Удостоверение за регистрация: РКК - 01 - 6176
офис София
София 1202, бул. Княгиня Мария Луиза 51
Тел.: 0700 20 422
E-mail: reservations@loyal-travel.com
офис Русе
Русе 700, ул. Петко Д. Петков 13-Б
Тел.: 0700 20 422
E-mail: ruse@loyal-travel.com
или се обадете на
0700 20 422