0700 20 422

на цената на един градски разговор

Почивки в Турция - Дидим

Лято 2016 - Ранни записвания за почивка в Дидим, Турция. Резервирайте лесно и изгодно своята почивка в Дидим с автобус, самолет или собствен транспорт.

Дидим (в превод: „Златни пясъци“) се намира на източното крайбрежие на Егейско море, в Югозападна Турция, между курортите Кушадасъ и Бодрум. Градът е административен център на едноименната област, а населението наброява 42 хил. души.

В Дидим се намира величественият храм на Аполон Дидимски (от VI в. пр. Хр.), както и храмът на Посейдон с известното изображение на горгоната Медуза. Според митологията тя се влиюбила в Посейдон и избягала в неговия храм, заради което боговете я наказали, отнемайки и красотата и превръщайки косите и в змии. Също така друга интересна забележителност са античните градове Милет (там е живял математикът Талес) и Приен (с единствения запазен храм на Зевс в Анадола), намиращи се само на няколко километра от Дидим, руините на древен стадион и др. Туристите могат да опитат различни водни спортове на плажа, да посетят множеството барове, кафенета, ресторанти и дискотеки, най-голямата от които е дискотеката „Медуза“. Организират се и допълнителни екскузии до Бодрум с посещения на Мавзолея на древния цар Мавзол и арката на Константин Велики; Ефес и къщата на Дева Мария; Памуккале с калциевите тераси, както и разходка с яхта из залива, джип сафари, посещение на аква парк, екскурзия до езерото Бафа за роболов и др.

Плажовете в Дидим са чисти, покрити са с естествен морски пясък и са отличени със „Син флаг“.

Резултати - 0 оферти за Почивки в Турция - Дидим

Ако не откривате вашата оферта или желана дестинация - свържете се с нас