Най-известният каталунски бряг Коста Дорада приветства огромния си брой туристи със своите необятни плажове, кристалночисти води, спиращи дъха пейзажи и многообразие от атракции и забавления. За да се потопим в магията на очарователното испанско крайбрежие, ще ви представим най-красивите плажове на Коста Дорада.

плая-де-алтафуя-коста-дорада-испания

Плая де Алтафуя

Плажната ивица Плая де Алтафуя е едно от най-ценните съкровища на Коста Дорада. Разположена на 100 километра от прекрасната Барселона, бреговата линия може да се похвали с престижното отличието за качество – „син флаг“. Изискванията на сертификата сами говорят за невероятните условия, които правят мястото изключително подходящо за семеен отдих и релакс.

Подобно на останалите плажове на Коста Дорада, Плая де Алтафуя ще ви посрещне със своя фин златист пясък, пленителен средиземноморски климат и редица възможности да се насладите на своята испанска почивка.

плая-де-калафей-коста-дорада-испания

Плая де Калафей

Невероятният Плая де Калафей се намира в северната част на Коста Дорада. Разположен е в община Калафей, част от провинция Тарагона. От арабски името на местността означава „малък замък“, а историята му датира от векове.

В градчето можете да откриете огромно разнообразие от туристически развлечения. Мястото е притегателен център за множество посетители най-вече зареди своите невероятни гледки, традиционна средиземноморска кухня и изобилие от възможности за крайбрежен отдих.

Ако притежавате приключенски дух, за вас на Плая де Калафей се предлагат уроци по забавни водни спортове като уиндсърфинг и падъл сърф. А ако желаете да се насладите на една невероятна разходка, можете да наемете лодка от близкото пристанище Порт Сегур де Калафей.

плая-ларга-коста-дорада-испания

Плая Ларга

Разположен в един от най-посещаваните екзотични курорти – Салоу, Плая Ларга е страхотно място за вашия престой в слънчева Испания. Освен, че е най-дългият плаж в околността, той е оборудван с всичко необходимо за отпускащия ви крайморски отдих.

Ако решите да прекарате лятната си отпуска в Салоу, имайте предвид, че в града ви очакват редица възможности за забавления. В близост до курорта се намира увеселителният парк Порт Авентура, за който можете да отделите цял един ден от своята почивка. Освен всичко това, можете да се насладите и на множество забележителности, които примамват в околността туристи от цял свят.

След като обиколите всички тези места, усетете невероятното блаженство и морски бриз, които ви очакват на Плая Ларга.

плая-риумар-коста-дорада-испания

Плая де Риумар

Едно от местата, където спокойно можете да откриете тишината и уюта за своята семейна почивка е именно Плая де Риумар. Изключително чисто и приветливо място, което ви приветства със своя очарователен ситен пясък и прозрачни води.

Плая де Риумиар е идеален за туристи с деца, които искат да се отдадат на спокойствие и пълен релакс край морето. Приятната и тиха атмосфера в допълнение с плитките води и ниско вълнение допринасят изцяло за доброто семейно настроение.

Ако сте любители на забавленията и ценители на добрите средиземноморски заведения, Риумар може да ви предложи огромно разнообразие от барове и ресторанти, които да посетите. Насладете се на изпълнената с морски дарове традиционна испанска кухня, само на метри от Плая де Риумар.

плая-тамарит-коста-дорада-испания

Плая Тамарит

Носещ името на построения над него величествен замък, Плая Тамарит очарова летуващите със своята приветлива обстановка и достойния си „син флаг“. В следствие на това можете да сте сигурни, че безопасността и спокойствието ви на плажа са гарантирани. Мястото приветства и любителите водни спортове, като им предлага множество възможности за тяхното практикуване.

Ако сте почитатели на туристическите забележителности, то тогава не пропускайте посещението на замъка Тамарит. Построеният през единадесети век дворец, днес е предпочитано място за извършването на удивителни сватбени церемонии. Освен с приятната обстановка, замъкът ще ви плени и с невероятната си гледка към Плая Тамарит.

Кой друг плаж на Коста Дорада бихте добавили?

Златистият испански бряг може да предложи на своите посетители изключително разнообразие от възхитителни плажове! За да подчертаем красотата на всеки един от тях, споделете с нас кое е вашето любимо място за отдих на Коста Дорада?

А ако все още не сте се докоснали до ситния пясък на това райско място, последвайте Loyal Travel на една незабравима почивка на Коста Дорада и усетете неповторимата испанска атмосфера и пленителна култура, които ви очакват там!