Противно на всички очаквания, че днешните филми използват единствено декори за своето заснемане, ще ви разкажем за най-популярните холивудски филми, в действителност заснети в Европа! Настанете се удобно, защото ще ви разходим из най-емблематичните дестинации, присъстващи в заснемането на тези ленти и ще ви издадем точните места, на които са направени снимките!

Ад

Една от най-новите адаптации, завладяла многомилионните почитатели на Дан Браун е лентата „Ад“. Историята на персонажите на Том Ханкс и Фелисити Джоунс ще ви покаже едни от най-красивите места в Истанбул, Венеция и Флоренция.

Най-популярните-холивудски-филми-ад

Ако гледате филма внимателно ще забележите внушителния дворец Палацо Векио, покритият мост над река Арно – Понте Векио и катедралата „Санта Мария дел Фиоре“. На фона на филма ще видите и прекрасните ренесансови градини Боболи, намиращи се в непосредствена близост до двореца Пици.

Византийската катедрала „Света София“ в Турция също попада в центъра на събитията. Развръзката на „Ад“ от своя страна проследяваме в най-голямото покрито водохранилище в Истанбул – „Йеребатан сарнъджъ“.

Туристът

По романтичните венециански канали са преминавали и холивудските актьори Джони Деп и Анджелина Джоли по време на заснемането на кинопродукцията „Туристът“. Наблюдавайки заплетения сюжет на лентата, можете да забележите площада Сан Марко и църквата Сан Франческо дела Виня. На фона на прожекцията застават също величествените дворци – „Фондако дей Турки“ и „палацо Пизани Морета“.

Най-популярните-холивудски-филми-туристът

Бившият брачен партньор на Джоли също беше в Италия, благодарение на снимките на втората част от поредицата „Бандата на Оушън“. За разлика от нея обаче, Брад посети прекрасната Сицилия в компанията на колежката си Катрин Зита-Джоунс. Снимачната площадка за сцената беше очарователното крайбрежно селце Скопело.

Мама мия

Ако искате да видите колоритната гръцка атмосфера на големия екран, можете да го направите чрез популярния мюзикъл с Мерил Стрийп „Мама мия“. Голяма част от сцените във филма са заснети на яркозеления остров Скопелос. Мястото очарова привържениците на прекрасната гръцка архитектура, красиви плажове и автентични заведения.

Най-популярните-холивудски-филми-мама-мия

Слънчевата Гърция е включена също във филма с главното участие на Роджър Мур – „Джеймс Бонд: Само за твоите очи“. В продукцията можете да видите много различни части на Метеора и остров Корфу.

Хари Потър

Световноизвестната поредица от екранизации на романа за малкия магьосник Хари Потър успя да ни представи през годините многобройните богатства на Великобритания!

Най-популярните-холивудски-филми-хари-потър

Различните части от училището за магьосници Хогуортс в действителност са заснемани на различни места. Огромната трапезария, например, се намира в Оксфорд, а крепостните коридори – в катедралата „Глостър“. Сцените от външна страна са използвали за фон втория най-голям британски дворец след „Уиндзор“ – замъка „Алнуик“.

Филмът „Хари Потър и нечистокръвния принц“ ни показа величественият мост над река Темза – „Милениум Бридж“ и футуристичната сграда, помещаваща лондонското кметство. А „Хари Потър и даровете на смъртта“ ни разведе около шотландското езеро „Лох Аркейг“ и ренесансовия „Хардуик Хол“.

Мисията невъзможна

Холивудският актьор Том Круз през годините успя да се превърне в нарицателно за всяка невъзможна мисия благодарение на петте си хитови филма и шестият, който ще видим през 2018 година. Първата продукция, датираща още от далечната 1996 година, може да се похвали с фона на прекрасната Прага!

Най-популярните-холивудски-филми-мисията-невъзможна

Сцени от филма са заснети на невероятния Карлов мост, който с две ръце бихме ви препоръчали да посетите! Мостът над река Вълтава, свързващ двата централни квартала на Прага, очарова мнозина и в същото време пази своята зловеща старинна история! Легендата разказва, че в сместа, използвана за построяването му била добавена кръв от девици, за да бъде съоръжението предпазено от стихиите!

Шифърът на Леонардо

Френската столица също не остава далеч от обективите и успява да остави трайна следа у зрителите на „Шифърът на Леонардо“. Сред най-популярните забележителности в Париж, които ще срещнете в кинопродукцията са Лувъра и Църква „Сен Сюлпис“. Снимки от лентата можете да видите също във величественото френско имение „Шато дьо Вилет“ и Булонски лес.

Най-популярните-холивудски-филми-шифърът-на-леонардо

Ако искате да проследите прекрасните дестинации от „Шифърът на Леонардо“, то тогава задължително започнете разходката си в Париж именно от Лувъра. Той е разположен в центъра на столицата на любовта, на брега на река Сена. Със своята богата история и над 35 000 възхитителни експоната, мястото се нарежда сред най-посещаваните места в цяла Франция.

Умирай трудно: Денят настъпи

Унгарското съкровище Будапеща от своя страна посреща актьорския състав на „Умирай трудно“ начело със знаменития Брус Уилис. Дестинацията е изключително популярна сред холивудските продукции, които се възползват от прекрасните гледки, красящи столицата на Унгария. През 2011 година Брат Пит също идва в града, за да заснеме сцени от култовия си филм „Z-та световна война“.

Най-популярните-холивудски-филми-умирай-трудно

Освен петата част на популярната поредица „Умирай трудно“, в страната са снимани също голяма част от сцените на комедията с Мелиса Маккарти – „Шпиони“. Важна част от лентата е изящната сграда на унгарския парламент, която задължително трябва да посетите в Будапеща. Неповторимото архитектурно чудо се намира на десния бряг на река Дунав и е сред най-популярните парламентарни сгради в света. Ако искате да се насладите на прекрасната сграда в неоготически стил, можете да я откриете на площад „Лайош Кошут“.

Вината в нашите звезди

Ако сте сред мнозината, пролели сълзи гледайки филмовата продукция „Вината в нашите звезди“, то тогава няма как да не сте забелязали силното присъствие на Нидерландия в лентата. Оказва се, че характерните многоцветни къщи не са само декор, защото филмът в действителност се снима в страната!

Най-популярните-холивудски-филми-вината-в-нашите-звезди

Не се съмнявайте и в автентичността на къщата на Ане Франк, която главните герои посещават в екранизацията! Снимките са направени точно на „Принсенграхт“ №263 в Амстердам, където се намира и емблематичната сграда. Историята, която къщата разказва привлича милиони посетители годишно, стичащи се от всички краища на света, за да видят старинните стаички, описани в дневника на Ане Франк.

Самоличността на Борн

Германия се оказва друга популярна дестинация, приканваща филмовите екипи на продукции като „Самоличността на Борн“, „Крадецът на книги“ и „Операция „Валкирия“.

Продължението на популярната поредица с Мат Деймън – „Превъзходството на Борн“ също избира за основа на лентата немските улици. Емблематично място от филма, което можете да посетите е изящният площад „Александерплац“ в Берлин. Сред символите на града, издигащи се високо над площада са Телевизионната кула, Берлинският часовник на мира, фонтанът „Нептун“ и червеното кметство.

Гордост и предразсъдъци

Кой друг филм би ви потопил в магията на английските графства освен лентата по романа на Джейн Остин „Гордост и предразсъдъци“! Продукцията, в която Кийра Найтли и Матю Макфейдън влизат в ролите на Елизабет и Дарси ще ви очарова с прекрасните си природни гледки! Ако гледате филма внимателно ще видите неповторими пейзажи от Бъркшир, Уилтшир, Линкълншир и още редица очарователни местности!

най-популярните-филми-заснети-в-европа-гордост-и-предразсъдъци

От своя страна Англия застава също зад поредицата с Робърт Дауни Джуниър – „Шерлок Холмс“ и зад първата величествена битка във филма с Ръсел Кроу „Гладиатор“.

Ангели и демони

Ако искате да се насладите на една виртуална разходка из най-прекрасните места в Рим, то тогава задължително изгледайте филма „Ангели и Демони“. Поредната филмова адаптация на Дан Браун в списъка ни ще ви отведе пред Пантеона, „Санта Мария дел Пополо“, замъка Сант Анджело и църквата „Санта Мария дела Витория“. Освен всичко това в лентата можете видите също Сикстинската капела, базиликата „Свети Петър“ и римския площад „Навона“.

Най-популярните-холивудски-филми-ангели-и-демони

А ако разходката ви пред екрана не е достатъчна, ние можем да ви отведем до всички тези неповторими страни! С туристическа агенция Loyal Travel можете да се потопите в романтиката на Италия, на тайнствения Истанбул и пленителния Париж. Да се порадвате на величествената английска природа, горещите гръцки плажове и впечатляващата немска култура. Да се насладите на прекрасната Будапеща, да разгледате удивителния Амстердам и очарователната Прага! Ние можем да ви последваме на всички тези места, защото с Loyal Travel
мечтите стават преживявания!