От 12 до 16 юли 2017 година Правец ще стане сцена за феерия от впечатляващи музикални спектакли, пристигащи в града благодарение на международния музикален фестивал Моцартови празници! За тринадесета поредна година мястото се превръща в притегателен център за истинските ценители на класиката, събирайки на едно място музиканти от световната музикална сцена!

По време на фестивала ще бъдат представени редица симфонични, оперни и танцови концерти, а посетителите на събитието ще имат възможността да се насладят на пленителни класически и джаз формации!

Музикалните таланти, които ще участват във фестивала

Гостите ще имат уникалната възможност да присъстват на представленията на Софийска филхармония и балетните спектакли на Бургаската опера и Държавната опера-Стара Загора. Зрителите ще могат да проследят оркестъра на варненската Държавна опера и Държавния куклен театър-Варна. Сред участниците в събитието се отличават утвърдени музиканти от Италия, Австрия, Сърбия, Турция, Латвия и разбира се, България.

моцартови-празници

Сред почетните гости на събитието са италианския диригент Давид Крешенци, турския хореограф Мехмет Болкан и латвийската акордеонистка Ксения Сидерова. Прекрасните гласове на солистите Саня Анастасия и Дарио ди Виетри ще зазвучат по време на спектакъла на старозагорската държавна опера.

Симфоничните концерти ще потопят слушателите в нежните ноти на Лудвиг ван Бетовен и Волфганг Амадеус Моцарт! Редом с тях ще прзвучат и възхитителните произведения на Панчо Владигеров и Йоханес Брамс! Изпълненията ще бъдат част от официалното откриване на фестивала, посветено на десетата годишнина от присъединяването на България към Европейския съюз.

моцартови-празници

Ценителите на фотографията ще имат възможност да разгледат изящните творби, подредени в „12 години фестивален живот„. Пленителната изложба съдържа уникални кадри, заснети от обектива на известния фотограф Виктор Викторов.

Впечатляващите представления по време на фестивала „Моцартови празници

Всички тези и още множество разнообразни събития очакват посетителите на фестивала край неповторимото езеро пред хотел Риу Правец Ризорт! Там можете да станете свидетели на „Жулиета без Ромео“ – уникална балетна постановка, дело на австрийския хореограф Дарел Тулон!

Освен на невероятната сцена, разположена пред хотелския комплекс, спектакли ще бъдат поставяни също на площада пред Община Правец и в залата на читалище „Заря 1895”. За любителите на оперното изкуство, ще бъдат изнесени „Кармен“ от Жорж Бизе и „Влюбеният Моцарт или Дон Жуан – Кукловодът“.

моцартови-празници

Грандиозната бална зала на хотела също ще отвори врати, за да посрещне зрелищни представления като „Геният на Барока и властелинът на светлината“.

Станете част от невероятната атмосфера на фестивала!

Ако сте любители на изящното класическо изкуство и искате да се потопите в неповторимата музикална атмосфера, станете част от Международния музикален фестивал „Моцартови празници“ и оставете сетивата ви да се насладят на пленителното творчество на невероятните артисти!

Резервирайте вашето място сред публиката на това неповторимо събитие! Предлагаме пакети с 2, 3, 4 или 5 нощувки на база полупансион – закуска с вечеря на блок маса.

Резервирайте сега!

Следете и официалното ни събитие във Facebook за актуални новини около предстоящото провеждане на фестивала „Моцартови празници“.

1 коментар