От туристическа агенция Loyal Travel ви предлагаме простички и практични съвети, които драстично облекчават живота на пътуващия.

  1. При онлайн резервация на самолетен билет или хотел, по-добре използвайте режима „инкогнито“. Нерядко сайтовете за продажба на билети следят вашите посещения и могат да повишат цените само защото вече сте посетили многократно сайта им.
  2. Използвайте малки пластмасови тубички (можете да си купите от аптека или малки бутилки от минерална вода или сок), за да вземете само необходимото количество козметика за едно пътуване със себе си.
  3. Пренасяйте зарядно устройство и други кабели в калъф за очила.
  4. Преди да отпътувате сканирайте всичките си важни документи. Ако ги откраднат или ги загубите, у вас ще са копията от задграничния паспорт, лична карта, информация за полета ви, които можете лесно да намерите в таблета или смартфона си (ако, разбира се, не сте изгубили и тях:).
  5. За да запазите дрехите свежи, поставяйте на дъното на куфара си антистатични кърпички.
  6.  За да защитите зарядните устройства от нежелани усуквания и прегъвания използвайте пружинка от стара химикалка.
  7. Отидете до най-отдалечената тоалетна на летището. Съветът изглежда твърде банален, но обикновено първата тоалетна на терминала е най-препълнена. Използвайте другите тоалетни, за да си спестите опашките и да имате ценно време за почивка.
  8. Забравено зарядно? Устройството можете да презаредите през USB конектора на телевизор.
  9. Щипка за пари или хартия помага за покриване на самобръсначката.
  10. Не сгъвайте дрехите, а ги навийте на руло: това значително ще намали габаритите на багажа в куфара.
  11. Сапунът и кърпата по-добре прибирайте отделно в специален несесер с цип.
  12. Сложете смартфона си в самолетен режим, това ще спести от батерията и ще позволи по-бързо презареждане.
  13. Ускорете времето, нужно за проверка на летището. Поставете всички малки неща – портфейл, ключове, телефони в пътната чанта преди да я сложите на транспортиращата лента. Така няма да е нужно да отстранявате тези неща поотделно и ще си спестите време.
  14. За да не се оплитат слушалките ви, намотайте ги на кламер за хартия.
  15. Малки шноли и фиби удобно се съхраняват в малка кутия от бонбонки Тик-Так.
  16. Избирайте си място около самолетните крила, там не се усеща толкова силно турбуленцията. Усещането е за по-слабо клатене при полета поради особеностите на конструкцията.
  17. Яката на риза няма да се смачка, ако в средата поставите сгънат колан.
  18. Не изхвърляйте еднократните бутилки, пълнете ги пак вместо всеки път да си купувате нови.
  19. Опитайте се да опаковате всичките си неща като ръчен багаж. Вакуумните пакети невероятно ще смалят обема на ръчния ви багаж. Освен това, ще изчезне необходимостта от проверка на багаж.
  20. Функцията „OK Maps“ ще запази изображения на карти в Google Maps и ще имате достъп до тях офлайн във вашия смартфон или таблет.
  21. Вместо да си купувате вода от летището, носете със себе си празна бутилка и я напълнете с вода след преминаване на контрола за сигурност.
  22. При резервация за 2 души резервирайте места до прозореца и близо до пътеката. Ако мястото в средата не се заеме, на ваше разположение ще бъде целия ред, ако се заеме – просто помолете този пътник да си размените местата, за да седнете до вашия спътник.
  23. Подсигурете се в багажа ви нищо да не се излее. Развийте капачката, покрийте отвора с фолио и завийте капачката отново. Така ще избегнете протичането на течност.
  24. Запомнете кога е най-доброто време да използвате тоалетната в самолета. Тъй като при повечето авиокомпании опашките пред тоалетната по време на полет са забранени, най-добре е да ги използвате веднага след приземяване на самолета и около 15-20 минути до кацане.
  25. Сгъвайте якето/ сакото си отвътре-навън, за да не се замърсява и мачка.
  26. Ако сте забравили у дома зарядното устройство за мобилен телефон, опитайте безплатно зареждане. Много често в хотела на рецепцията можете да откриете пълна кутия със зарядни устройства, забравени от предишните посетители.
  27. Спестете време за такси. Висящ органайзер за неща, в който всичко е наредено предварително, може значително да опрости процеса на събиране на куфара, когато бързате.
  28. Изтривайте снимки на непознати хора.
  29. За да икономисате, вместо обменните пунктове за валута на летищата, използвайте банкомати. Обикновено повечето банкомати предлагат по-добър курс.
  30. Спестете си опашката за преминаване на багажа. Маркиране на вашия багаж с надпис „чупливи предмети“ (дори ако няма такива) ще накара хората от персонала да се отнасят с него по-внимателно. Този вид багаж често стои над останалите и следователно първи отива за проверка.
  31. Можете да използвате Wi-Fi на летищата безплатно. Докато сте на територията на летището добавете в края на всеки URL адрес „?.jpg“, за да избегнете често абсурдно високите цени за интернет. Или можете да се настаните извън чакалнята: Wi-Fi сигнала често се хваща през стената.
  32. За да поглезите себе си – от всяко ново място на пътуването изпращайте на себе си картички. Какво удоволствие е да се върнете у дома и отново да преживеете незабравими впечатления!
  33. В последния ден на пребиваване в друга държава съберете останалите ви дребни пари и ги дарете на бездомните и нуждаещите се.

1 коментар