Възхитителната средиземноморска страна Хърватия може да ви предложи изключително разнообразие от места, които да посетите! С изящното си Адриетическо крайбрежие, кристалночисти води и спираща дъха природа, страната успява да привлече милиони пътешественици годишно!

Освен множеството очарователни градове, с които местността посреща своите посетители, Хърватия има на територията си редица оживени острови и множество интересни исторически забележителности.

Кои са най-подходящите места за почивка в Хърватия

Насладете се на неповторимата слънчева и приветлива атмосфера на страната, докосвайки се до най-китните хърватски градчета! Последвайте ни на една своеобразна обиколка из най-подходящите места за почивка в Хърватия и изберете дестинацията за следващото си незабравимо пътуване!

Дубровник – изпълнен с живот!

Първата ви задължителна отбивка по време на вашата почивка в Хърватия е невероятният Дубровник. Освен че е една от най-посещаваните туристически дестинации в страната, градът може да ви предложи огромно разнообразие от невероятни природни гледки, популярни заведения и оживени улици.

Тази забележителна комбинация от модерни забавления и сгради със средновековна архитектура прави Дубровник още по-привлекателен за туристите. Не случайно градът е част от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

дубровник-почивка-в-хърватия

Ако решите да задоволите жаждата си за знания относно миналото на града, разходете се из старинния Дубровник. Там ви очакват автентични улички, величествени църкви, дворци и прелестни сгради в бароков, готически и ренесансов стил.

Сред забележителностите, които не трябва да изпускате по време на посещението ви в Дубровник са крепостта „Ловриенац“, ботаническата градина „Тръстено Арборетум“, синагогата и Дубровнишката катедрала.

Ако искате да се потопите в средиземноморската култура, то тогава посетете някои от редицата празненства в Хърватия! В Дубровник се провеждат множество местни фестивали, събиращи ентусиасти от страната и чужбина. Можете да посетите „Летния фестивал на Дубровник“, по време на който градът ще ви посрещне с бурни танци, шоу програми и разнообразие от концерти.

Опатия – градът запазил полъха на миналото

Красивият курорт Опатия се намира в западната част на Хърватия, на брега на Адриатическо море. Градът може да ви осигури необходимия отдих и спокойствие по време на вашата почивка и едновременно с това да ви предложи неповторимото хърватско крайбрежие!

Опатия успява да очарова своите посетители с живописните си гледки, необятен морски бряг и красиви, зелени гори. Ако сте любители на яркосиньото море, курортът ви предоставя възможност да обиколите изящната крайбрежна алея Лунгомаре. Ако пък предпочитате планинския туризъм, можете да се насладите на чистия въздух в природен парк Учка.

опатия-почивка-в-хърватия

Мястото някога е било популярна дестинация за високопоставени особи от Австро-Унгарската империя. Наслаждавайки се на невероятната природа, благородниците прекарвали своята почивка в прелестните си вили, издигащи се по улиците на Опатия.

Ако сте избрали да отседнете в курорта по време на вашата почивка в Хърватия, не пропускайте да се докоснете до морската столица на страната – Риека. Това средиземноморско съкровище се крие едва на петнадесет километра от Опатия и е задължителна спирка по време на всяка хърватска обиколка. В Риека обърнете специално внимание на прекрасната централна улица на града и приканващата множество туристи църква – „Свети Вит“. Други забележителности, които трябва да посетите в околността са Губернаторския дворец и средновековната крепост „Търсат“.

Пореч – крайбрежната приказка!

Едно от най-предпочитаните от туристите места в Истрия е хърватският курорт Пореч. Крайбрежното градче ще ви плени със своя чар, редица популярни забележителности и богата история!

Ако искате да прекарате вашата почивка в Хърватия, наслаждавайки се на Поречката Ривиера, мястото може да ви предложи множество атрактивни комплекси и луксозни хотели. Освен всичко това, Пореч е заобиколен от невероятна природа и великолепни плажове!

пореч-почивка-в-хърватия

За привържениците на спорта, градчето може да предостави голям набор от възможности! Впуснете се в разнообразието от водни спортове като ветроходство, водни ски и гмуркане в невероятните сини дълбини.

Ако пък предпочитате дългите разходки на чист въздух, то мястото ви предоставя изобилие от места, които да посетите! Потопете се в историческата приказка на старинния Пореч, обикаляйки тесните каменни улички, обсипани със старинни сгради и римски артефакти.

Разгледайте изключителната „Еуфразиева Базилика“, част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Вижте внушителното съкровище на епископ Еуфразиус, което съчетава в себе си величествена архитектура и неповторими шедьоври на изкуството! Обърнете внимание на възхитителния олтар, на прекрасните изображения на Богородица и забележителните византийски мозайки.

Ровин – романтичният средиземноморски курорт!

Ако търсите подходящо място, където да прекарате своята романтична почивка в Хърватия, то Ровин е точният град за вас! Разположен на полуостров Истрия, курортът се намира на около 50 километра от границата със Словения и на 36 километра северно от Пула.

Потопете се в невероятната атмосфера на Ровин, разхождайки се по старинните му калдъръмени улици. Насладете се на ренесансовата архитектура, величествените църкви и красивите галерии, които ви очакват там!

Посетете някои от изисканите ресторанти в курорта и опитайте от изключителната средиземноморска кухня. Усетете духа на това уникално място, отбивайки се в разнообразните кафенета, пицарии, клубове и барове.

ровин-почивка-в-хърватич

Градът е домакин на редица фестивали и културни мероприятия. За любителите на силните усещания, в Ровин всяка година се организират състезание по мотоциклетизъм, тенис турнир и популярната регата Pesaro-Rovinj-Pesaro.

Ако искате да станете част от едно невероятно тридневно веселие, то тогава непременно посетете града през август и присъствайте на „Нощта на Ровин“. Очаква ви изобилие от храна и напитки, които да опитате на фона на силна музика и енергични танци!

Разнообразете престоя си в Ровин, отбивайки се до съседният град Пула. Най-голямото населено място в Истрия е богато на множество забележителности, сред които шестият по големина римски амфитеатър в света, Триумфалната арка на Сириус и Храмът на Октавиан Август.

Великолепният Умаг – богата история и невероятна природа!

За да се насладите на своята почивка в Хърватия е добре да отделите няколко дни за неповторимия Умаг! Градът се намира в Истрия и със своята прелестна ривиера приканва туристи от различни кътчета по света!

В Умаг ви очаква невероятно съчетание от очарователни тесни старинни улички и обаятелни малки заливи. Оставете полъха на Адриатическо море да ви потопи в магическата обстановка, отдавайки се на пълен релакс край яркосините води!

Историята на местността разказва за участието й във Венецианската империя и в последствие попадането на земите под австрийски и италиански контрол. Едва след обявяването на независимостта на Хърватия мястото става част от страната.

умаг-почивка-в-хърватия

Сред забележителностите, които трябва да посетите в града е датиращата от 18 век църква „Света Мери“. Историческата ви разходка из Умаг може да продължи с разглеждането на градските крепостни стени, запазили автентичния си стил още от 10 век. Отбийте се в църквата „Свети Роше“ и разгледайте изпълнената с шедьоври на изкуството галерия „Марин“.

Ако искате да се върнете от вашата почивка в Хърватия с множество сувенири за спомен, то главната улица на Умаг може да ви помогне за това! Ще се очаровате от разнообразието от магазини, предлагащи продукти на местното изкуство и занаяти – възхитителни картини, изящни керамика и уникални дървени сувенири!

Изживейте своята хърватска приказка!

Ако вече набелязахте къде ще прекарате следващата си почивка в Хърватия и избрахте точното място, което ще ви накара да се почувствате добре. Ако смятате, че Адриатическото крайбрежие и невероятните хърватски плажове ще ви помогнат да се отдадете на цялостен отдих и пълен релакс край необятните сини води.

Защото с Loyal Travel мечтите стават преживявания!